Delta Air Lines - Airbus A350

Delta’nın Uçağı Geri Dönüşüne, Temizlik Kuralları mı Sebep Oldu?

Delta Air Lines’ın Seattle – Seul – Şanghay seferini yapmakta olan bir uçağın, Şanghay Pudong Havalimanı’nda son anda değişen temizlik kuralları sebebiyle geri dönmek zorunda kaldığı iddia edildi.

Olay, 21 Aralık 2021 tarihinde meydana geldi.

Kalkıştan sonra altı saat kadar geçmişken yolcular, pilotun geri dönüş anonsuyla şaşkına döndü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, havalimanında uçakların temizliği hakkındaki talimatın değiştirilmesi sebebiyle, yerde kalış süresinin ciddi bir biçimde uzayacağının anlaşıldığı ve bunun üzerine uçağın Seattle’a geri dönmesine karar verildiği belirtildi.

Buna karşılık olarak Çinli yetkililer, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belirterek, işin temelinde Delta’nın uçuş ekibi planlamasında yaşadığı aksaklığın bulunduğunu söylediler.

Delta’nın DL287 sefer sayılı uçuşlarına baktığımızda, Çinli yetkililerin verdiği bilgi daha doğruymuş gibi görünüyor.

Zira Flightradar24 kayıtlarına göre, 21 Aralık’taki uçuşun iptal edilmesinin ardından, takip eden iki seferin daha yapılamadığı anlaşılıyor.

30 Aralık için planlanan uçuşun akıbeti de şimdilik bir muamma.

ABD’de son haftalarda omicron varyantı sebebiyle hızla artan Covid-19 vakaları sonrasında, havayollarının uçuş ekibi planlaması yapmakta büyük güçlükler yaşadıkları ve yüzlerce uçuşu iptal etmek zorunda kaldıkları biliniyor.


Posted

in

,