Delta ve Thalys Arasında, Uçak – Tren İş Birliği

Amerikan havayolu Delta Air Lines ile Fransız-Belçikalı demiryolu işletmecisi Thalys arasında bir iş birliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya göre Delta ve Thalys, Amsterdam Schiphol Havalimanı – Antwerp – Brüksel hattında yolcuların uçak ve trenle taşınması konusunda birlikte çalışacak.

Yolcular tek bir bilet satın alarak, Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda uçakla tren arasında kolaylıkla aktarma yapabilecek.

Bu sayede, trenle bir saatten biraz daha uzun süren Amsterdam – Brüksel hattında yolcuların uçakla veya karayoluyla seyahat etmesine gerek kalmayacak.

Yapılan bir açıklamaya göre Delta, önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği genelinde benzer iş birliklerine imza atmayı düşünüyor.

Uçak Yerine Tren

Bilindiği üzere son yıllarda çevre konusunda iyice artan duyarlılık sebebiyle, özellikle kısa mesafelerdeki ulaşımın uçak yerine, çevreye verdiği zarar nispeten daha az olan demiryoluyla yapılması tavsiye ediliyor.

Almanya ve Fransa, ülke içi ulaşımın uçak yerine trenlerle yapılması konusunda geçtiğimiz aylarda çok ciddi adımlar atmış ve bununla ilgili çeşitli kanun ve düzenlemeler hazırlamıştı.


Posted

in