Turizm Sektörü, Yeşil Işığın Yanmasını Bekliyor

Son bir buçuk yıldır büyük bir baskı altındaki turizm sektörü, artık yeşil ışığın yanmasını bekliyor.

Seyahatler üzerindeki kısıtlamaların gevşetilmesi ve tamamen kaldırılmasıyla birlikte, sektörde büyük bir canlanma olacağı tahmin ediliyor.

Bundan on gün kadar önce İngiltere’nin seyahat kurallarını güncellemesi sonrasında yaşanan gelişmeler bunun güzel bir göstergesi.

İngiliz hükümeti, yayınladığı bir listeyle ülkeleri, seyahat edilip edilemeyecekleri açısından kırmızı, sarı ve yeşil olmak üzere üç kategoriye ayırmıştı.

İngiltere’den Yapılan Rezervasyonlar (2019-21)

Bu duyurunun hemen ardından, yeşil listede yer alan ülkelerden İzlanda ve Portekiz’e yapılan rezervasyonlarda adeta bir patlama yaşandı.

İngiltere’ye bağlı bir yer olan ve Akdeniz’in girişinde bulunan Cebelitarık için de aynı durum geçerli.

2019’un aynı dönemiyle yani kriz öncesiyle karşılaştırıldığında, İngiltere’den bu üç bölgeye yapılan rezervasyon sayısı %40 oranında artmış durumda.

Gelgelelim, İngiltere’nin geleneksel turizm pazarını oluşturan ülkelerin çok büyük bölümü hâlâ sarı ve kırmızı listede bulunuyor.

Bu ülkelere yapılan rezervasyonlar, kriz öncesinin %70 ilâ 80’i arasında daha düşük seyrediyor.

Covid-19 aşılama kampanyasının yaygınlaşması ve yeni vaka sayılarının azalmasıyla birlikte, hem İngiltere hem de Avrupa’nın diğer ülkelerinin seyahat kısıtlamalarını gevşetmelerine kesin gözüyle bakılıyor.

Durgun başlayan turizm sezonunun, özellikle Temmuz sonrasında çok önemli bir toparlanma sürecine girmesi, kimseyi şaşırtmamalı.


Posted

in

Tags: