Wizz_air_ekip

Wizz Air, Saraybosna’ya Üs Açıyor

Salgın döneminin en hareketli havayollarından Wizz Air, 41. üssünü Saraybosna Havalimanı’na açmaya hazırlanıyor.

Yugoslavya’nın dağıldığı günden bu yana sivil havacılık konusunda bir türlü istediği ivmeyi yakalayamayan Bosna-Hersek, Wizz Air’in geleceği günü iple çekiyor.

Yapılan planlamaya göre Wizz Air, 20 Mayıs 2021 tarihinden itibaren bir adet Airbus A320 tipi uçağını, Saraybosna’ya konuşlandıracak.

Wizz Air’in Saraybosna hatları (Yaz 2021)

Şirket buradan Kopenhag (haftada 3), Dortmund (haftada 3), Basel (haftada 3), Charleroi (haftada 2), Memmingen (haftada 2), Londra Luton (haftada 2), Beauvais (haftada 2), Eindhoven (haftada 2) ve Göteborg’a (haftada 2) sefer düzenleyecek.

Hat seçimi yapılırken, Boşnakların yoğun olarak yaşadığı yerlere dikkat edildi.

Wizz Air ayrıca, mevcut Budapeşte – Saraybosna hattındaki uçuşlarına da devam edecek.

Neticede, havayolu bağlantısı açısından son derece sıkıntılı bir durumdaki Saraybosna bu sayede bir nebze de olsa rahatlayacak.

Geçtiğimiz yıl bir ihale düzenleyen Saraybosna Havalimanı, buraya üs açacak havayollarına teşvik ve ilave mâlî destek sözü vermişti.

2015 yılının ortasından bu yana Bosna-Hersek’in Tuzla kentini de üs olarak kullanan Wizz Air, söz konusu ihaleye başvuran tek havayolu olmuştu.

Wizz Air, Saraybosna pazarında yılda yaklaşık 250.000 koltuk arz edecek.

Bu durum özellikle Zagreb merkezli Croatia Airlines ve Belgrad merkezli Air Serbia’yı zorlayacak.

Zira bu iki şirket, Avrupa’yla havayolu bağlantısı pek iyi olmayan Bosna’ya kendi çaplarında önemli miktarda yolcu taşımaktaydı.

Öte yandan, 2019 yılı verilerine göre Saraybosna’ya en fazla aktarmalı yolcu taşıyan şirket Türk Hava Yolları’ydı.

THY, buraya seyahat eden aktarmalı yolcuların %21’ini taşıyordu.

THY’yi, Austrian Airlines (%20), Pegasus (%13), Lufthansa (%11), Croatia Airlines (%7) ve Air Serbia (%3) takip ediyordu.