ABD, Uçakta Maske Takılmasını Zorunlu Hale Getirdi

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), toplu taşıma sistemleriyle yapılan tüm yolculuklarda maske takılması mecburî hale getirildi.

ABD’nin yeni başkanı Joe Biden’ın Covid-19’la mücadele planı çerçevesinde alınan karar, Pazartesi gününü Salıya bağlayan gece yarısından (2 Şubat) itibaren yürürlüğe girdi.

Uçak, gemi, tren, metro, otobüs, taksi, paylaşımlı otomobiller ile havalimanı, deniz limanı, otobüs terminali, metro istasyonları gibi mekânlarda bulunan iki yaşından büyük kişilerin maske takması gerekecek.

Böylece Covid-19 salgınının etkisini hissettirmeye başlamasından neredeyse bir yıl sonra ABD’de yapılan yolculuklarda maske mecburî hale gelmiş oldu.

Bir önceki başkan Donald Trump, bu konuda bağlayıcı bir karar alınmasını engellemiş; havayolu işletmeleri münferit olarak maske kullanımını zorunlu tutmuştu.

Bu yüzden yolcularla, işletmeci firmalar arasında sık sık tartışmalar yaşanmıştı.

Öte yandan, yine Joe Biden’ın 21 Ocak 2021 tarihinde imzaladığı federal direktif doğrultusunda, 26 Ocak 2021 gününden itibaren ABD’ye seyahat edecek iki yaşından büyük tüm yolcuların “negatif” bir Covid-19 test sonucunu ibraz etmeleri gerekiyor.


Posted

in

Tags: