Berlin Havalimanı, Kriz Öncesindeki Yolcu Sayısına 2025 Yılında Ulaşacak

Berlin Havalimanı İşletmesi (Flughafen Berlin Brandenburg GmbH), Covid-19 krizi öncesindeki yolcu sayısına ancak 2025 yılında ulaşabileceklerini açıkladı.

Aynı açıklamada, havalimanında şu sıralarda günde ortalama 7.500 yolcuya hizmet verildiği ve bu sayının, geçen yılın aynı günlerine göre yüzde 90 oranında düşük olduğu belirtildi.

Almanya’daki diğer havalimanlarında olduğu gibi Berlin Havalimanı’nda da toparlanma sürecinin çok yavaş bir biçimde gerçekleşeceği ve 2021 yılında 10,7 milyon yolcuya hizmet verileceği tahmin ediliyor.

2019 yılında Berlin’deki havalimanlarını kullanan toplam yolcu sayısı 35,6 milyondu.

Üç Farklı Senaryo

Havalimanı işletmesi, önümüzdeki yıllara yönelik üç farklı senaryo üzerinde çalıştı.

Söz konusu senaryolar, Covid-19 aşısının küresel çapta ne hızla yaygınlaşacağı, ülkelerin uyguladığı karantina ve kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağı ve dünya ekonomisinin ne şekilde toparlanacağına göre değişiyor.

İyimser senaryoya göre 2023, dengeli senaryoya göre 2025 ve kötümser senaryoya göre ancak 2027 yılında, kriz öncesi pazar şartları geri gelecek.
2025 yılı senaryosunun gerçekleşmesi halinde, 2021-2025 yılları arasındaki beş yıllık dönemde Berlin’deki yolcu kaybı daha önce belirlenen hedeflere göre 83 milyon daha az olacak ve bu durum havalimanı işletmesi açısından muazzam bir ekonomik kayba yol açacak.

Bu yüzden, Terminal 5’in kapatılması ve güneydeki pistin geçici bir süreliğine kapatılması gibi tedbirlerle, Berlin Havalimanı’nın giderlerinin azaltılması hedefleniyor.

Bunun yanı sıra, hissedarların da desteğiyle finans piyasasından borç alınarak, işletmenin sorunsuz bir biçimde sürdürülmesi planlanıyor.


Posted

in