Emirates, Devlet Desteğine İhtiyaç Duyabilir

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, yakın bir gelecekte devlet desteğine ihtiyaç duyabilir.

Emirates CEO’su Tim Clark geçtiğimiz günlerde verdiği bir mülakatta, kendi imkânlarıyla operasyona devam ettiklerini ancak er ya da geç ana hissedardan nakit yardımı almak zorunda kalacaklarını belirtti.

Tim Clark, Emirates havayolunun Dubai için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, alacakları yardımın ardından yeniden kendi ayakları üzerinde durmaya başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Clark, 1 Nisandan bu yana başta kargo uçuşları olmak üzere yaptıkları seferlerle 2 milyar USD tutarında satış yaptıklarını ve bu tutarın, mevcut şartlar altında son derece iyi olduğunu söyledi.

Şu an bir uçuşun yapılıp yapılacağına, o uçuşta operasyonel giderlerin altına düşülüp düşülmediğine bakılarak karar veriliyor. Böylece şirketin kasasından nakit çıkışının engellenmesi hedefleniyor.

Emirates – Airbus a380

Emirates Toparlanmaya Devam Ediyor

Normal dönemde günde 550 civarında uçuş yapan şirket, 11 Ağustos günü 229 uçuş icra edebildi.

Gelgelelim bunların sadece 113 tanesi yolcu seferi olurken, 27 tane kargo uçağı seferi ve yolcu uçaklarıyla yapılan 89 tane kargo seferi, Emirates’in günlük operasyonunun önemli bir parçası oldu.

Bir başka deyişle, uçuş sayısı bakımından Emirates’in operasyon hacmi, kriz öncesi dönemin %40’ına ulaşmış durumda.

Ancak yolcu sayısı halen çok daha düşük bir seviyede bulunuyor.

Öte yandan, kriz döneminin en fazla gündeme gelen ve bir çok havayolunun filodan çıkarmakta bir an bile tereddüt etmediği Airbus A380 tipi uçaklar, Emirates için önemini koruyor.

Markanın adeta bir parçası haline gelen bu uçaklardan Emirates filosunda 115 tane var.

Günümüz itibarıyla bunların sadece altı tanesi uçuyor.

Önümüzdeki haftalarda daha fazla A380’in yeniden hizmete sokulması hedefleniyor.


Posted

in

Tags: