Virgin Atlantic, İflas Başvurusu Yaptı

İngiltere’nin ikonik markalarından Virgin Atlantic, iflas başvurusunda bulundu.

Virgin Atlantic bu başvuruyu, Chapter 15 kapsamı altında ABD’de gerçekleştirdi.

Şirket böylece, alacaklılara karşı varlıklarını koruma altına almak ve bu arada, hazırladığı bir yeniden yapılanma planını onaylatarak, içerisinde düştüğü zor durumdan kurtulmayı amaçlıyor.

Covid-19 salgını sebebiyle Nisan ayında uçuşlarını durduran Virgin Atlantic, Temmuz ayında seferlere yeniden başlamıştı.

Ancak bu süreç boyunca adeta elindeki tüm parayı eriten şirket, nakit akışı açısından son derece müşkül bir noktaya gelmişti.

Temmuz ayında 1,2 milyar Pound (1,6 milyar USD) tutarında bir mâlî yardım paketi hazırlayan Virgin Atlantic, söz konusu paketin onaylanmaması durumunda, Eylül ayı itibarıyla operasyonunu tamamen durdurmak zorunda kalacak.

Kurtarma paketi, 24 Ağustos’ta yapılacak bir dizi toplantı ile alacaklıların onayına sunulacak.

Hatırlanacağı üzere İngiltere, Avrupa’nın diğer önde gelen devletlerinden farklı olarak, Covid-19 krizinden etkilenen havayollarına herhangi bir mâlî yardımda bulunmamıştı.

British Airways, easyJet ve Virgin Atlantic gibi şirketler, krizden kendi imkânlarıyla çıkmanın çarelerini aramaya başlamıştı.

Virgin Atlantic’in %51 oranındaki bölümü, Richard Branson’ın sahibi olduğu Virgin Group’a, %49’u ise Delta Air Lines’a ait.


Posted

in

,