THY Uçan Aşçı

THY ve DO&CO Arasındaki Anlaşma Ne Zaman Onaylanacak?

Türk Hava Yolları (THY) ile Avusturyalı ikram şirketi DO&CO geçen yıl nikâh tazelemişlerdi.

27 Mayıs 2019 tarihinde resmen duyurulan anlaşma çerçevesinde, DO&CO ve THY’nin bir ortak şirketi niteliğindeki THY DO&CO İkram Hizmetleri A.Ş., THY ile 15 yıl gibi oldukça uzun bir süreliğine, Türkiye’deki havalimanlarından çıkışlı tüm uluslararası, ulusal ve charter uçuşlarını kapsayan ikram hizmetleri anlaşması imzalamıştı.

Söz konusu anlaşma ayrıca, adeta bir yılan hikâyesine dönen, İstanbul’daki otel projesinin THY DO&CO İkram Hizmetleri A.Ş.’den THY’ye satışını da içermekteydi.

Anlaşmaya ilişkin yapılan duyuruda, “bu işlemlerin gerçekleştirilmesinin emsal koşullara, özellikle yetkili rekabet makamlarının onayına tâbi” olduğu özellikle belirtilmişti.

Gelgelelim, geçtiğimiz Haziran ayında DO&CO tarafından yayımlanan yıllık faaliyet raporunda, taraflar arasında imzalanan anlaşmanın Rekabet Kurulu’nca henüz onaylanmadığı ortaya çıkmıştı.

DO&CO Yıllık Faaliyet Raporu (2019/20)

Hemen ardından, 2019/2020 Mali Yılı (1 Nisan 2019 – 31 Mart 2020) Hesap Dönemine ilişkin olarak 31 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen DO&CO yıllık olağan genel kurulunda yatırımcılarla, bu durumda herhangi bir değişiklik olmadığı bilgisi paylaşıldı.

Anlaşmanın imza tarihinin üzerinden 14 ay geçmiş olması, Rekabet Kurulu onay/ret sürecinin bu kadar uzun sürmesinin normal olup olmadığı ve THY – DO&CO ortaklığında bir sürpriz yaşanıp yaşanmayacağı sorularını akıllara getirdi.

Önümüzdeki aylarda bu konunun açıklığa kavuşması bekleniyor.


Posted

in

,