American ve Southwest, Yaz Tarifesini Güncelliyor

American Airlines ve Southwest Airlines, Ağustos ve Eylül ayları için daha önceden belirledikleri uçuş tarifesini güncelleme kararı aldı.

American ve Southwest, yaz tarifesinin bu iki önemli ayında pazara arz edecekleri koltuk kapasitesini azaltmaya hazırlanıyor.

İki dev havayolunun bu yönde bir karar almasının altında yatan en önemli sebep ise ABD’de son haftalarda yeniden artışa geçen Covid-19 vakaları ve bunun akabinde yolcu talebinde yaşanan düşüş.

American Airlines, üçüncü çeyrek (Temmuz-Eylül) kapasitesinin, geçen yılın aynı dönemine göre %60 oranında daha az olacağını belirtti.

Şirket, yılın son çeyreğine yönelik planlamalarını da olumsuz yönde gözden geçirmeye başladı.

Temmuz ayı boyunca günde 18 milyon USD zarar eden Southwest’de de durum farklı değil.

Yolcu talebindeki artışın durma noktasına gelmesi, Southwest’in Ağustos ve Eylül aylarındaki bir çok uçuşu şimdiden iptal etmesine yol açtı.

Southwest CEO Gary Kelly yaptığı açıklamada, Mayıs ve Haziran’da gördükleri toparlanma trendinin, Temmuz’da ortadan kaybolduğunu söyledi.

Coronavirus kaynaklı salgının etkisinin ciddi bir biçimde hissedilmeye başlanmasının ardından yaklaşık altı ay geçti.

Ve gelinen noktada, daha önce de zaman zaman belirttiğim üzere, Covid-19 için bir aşı veya ilaçla etkin bir tedavi yöntemi bulunmadan, havayolu seyahatine olan talebin kolay kolay kriz öncesi döneme ulaşmasını beklemiyorum.

Sene sonuna kadar böyle bir gelişmenin yaşanması halinde, 2021’in yaz tarifesi bu yıla nispeten çok daha neşeli geçebilir.