Lufthansa, Covid-19 Test Sonuçlarını Bilet Verisiyle Birleştirecek

Alman havayolu şirketi Lufthansa, yolcuların yaptıracağı Covid-19 testlerinin (PCR: polymerase chain reaction) sonuçlarını, bilet verisiyle birleştirmeye hazırlanıyor.

Lufthansa bu projede, nadir görülen hastalıklar konusunda çözümler üreten tıp firması Centogene ile çalışıyor.

Şu an için Frankfurt Havalimanı’nda yapılabilen testlerin sonuçları iki – üç saat içinde alınabiliyor. Burada kurulan tesisin saatlik kapasitesi 380 test.

Lufthansa’nın bu hizmetinden faydalanmak isteyen yolcular, hızlı test için 139 Euro, altı ilâ sekiz saat arasında sonuçlanan yavaş test için ise 59 Euro ödemek durumunda.

Test sonucunun bilet verisiyle entegre edilmesini isteyenler ayrıca 9 Euro’yu gözden çıkarmak zorunda.

Covid-19 Test

Sonuçlar blockchain tabanlı bir dijital platform aracılığıyla, yolcuların telefonlarına ayrıca indirecekleri bir mobil uygulamaya iletilecek.

Lufthansa aynı hizmeti önümüzdeki günlerde Münih Havalimanı’nda da devreye sokacak. Şirket burada, MediCare adlı firmayla çalışacak.

Frankfurt ve Münih havalimanlarındaki bu işbirliğinin 31 Temmuz 2021 tarihine kadar sürmesi bekleniyor.

Test sonuçlarının bilet verilerine entegre edilmesi sayesinde, yolcuların, seyahat edecekleri ülkede veya Almanya’ya varışta karantinaya girme mecburiyetinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Lufthansa Group üyesi havayollarının filosunda yaklaşık 750 uçak bulunuyor ve son günlerde bunların yarısından fazlası yeniden uçmaya başladı.

Ekim sonuna gelindiğinde, gruptaki havayollarının, normal zamandaki uzun menzilli destinasyonlarının %70’inden fazlasına uçar hale gelmesi hedefleniyor.

Bu çerçevede bakıldığında, yolcuları havayoluyla seyahatten kaçındıran unsurların ortadan kaldırılması gerekiyor.

Farklı Uygulamalar En Büyük Engel

Bilindiği üzere uluslararası uçuşların Mayıs – Haziran aylarında yeniden hareketlenmesinin ardından havayolu seyahatinin önündeki en büyük engel, devletlerin yürürlüğe koydukları farklı uygulamalar.

Özellikle güncel test sonuçlarının yolcuların bilet verisine eklenmesi ve bu işlemin dünya genelinde yaygınlaşması, uluslararası seyahati kısıtlayan ciddi bir sorunu ortadan kaldırabilir.

Ama gerçekçi olmak gerekirse, her gün on binlerce yolcunun gelip geçtiği büyük havalimanlarında, böyle bir şeyi geniş kapsamlı bir biçimde hayata geçirmek mevcut şartlar dahilinde hiç mümkün değil.

Dolayısıyla asıl hedef, Covid-19’un aşısını veya etkin bir tedavi yöntemini bir an önce bulup, insanların zihinlerini rahatlatmak olmalı.


Posted

in

,