Ryanair - Boeing 737 - Bologna Airport (June 2015)

Avrupa’da Uçuş Sayısı Giderek Artıyor

Coronavirus salgınının en fazla etkilediği bölgelerin başında gelen Avrupa’da, sivil havacılık sektörü yaralarını sarmaya çalışıyor.

Eurocontrol tarafından paylaşılan bir grafiğe göre, son iki hafta içinde özellikle Ryanair ve easyJet’in sahalara geri dönmesiyle birlikte, kıta genelindeki uçuş sayısında muazzam bir artış kaydedildi.

28 Haziran ve 12 Temmuz günlerinin kıyaslandığı sonuçlara göre Ryanair uçuş sayısını %355, easyJet ise %425 oranında artırdı.

THY, Wizz Air, Lufthansa, Air France, KLM gibi havayollarının da eşlik etmesiyle, Avrupa hava sahası iyice hareketlendi.

Avrupa’da Haziran ayının son haftasında başlayan artış, dünya genelindeki değerlendirmelere de yansıdı.

IATA’nın hazırladığı ve yıl başından bu yana dış hat uçuşlarındaki gelişmeyi ele alan grafikte bu durum açıkça görülüyor.

Bir endeks şeklinde hazırlanan ve 1 Ocak 2020 tarihi “100” kabul edilen grafiğe göre, Avrupa içi dış hat seferleri, “35” seviyesine ulaşmış durumda.

Avrupa haricindeki bölgelerdeki dış hat seferleri ise yılbaşındaki seviyenin ancak %15’ine ulaşabilmiş.

Ve dünya genelindeki dış hat seferlerinin artış temposu, endişe verecek kadar düşük kalmış.

Havayollarının tarifelerinde yaptıkları güncellemelerden, Ağustos ayı ile birlikte uçuş sayılarının biraz daha artacağını anlıyoruz.

Ama yeniden kriz öncesi seviyelere ulaşabilmemiz için en iyi ihtimalle 2021 yılının Mayıs, Haziran aylarını beklememiz gerekecek gibi görünüyor.


Posted

in