Aeromexico, İflas Koruması Başvurusu Yaptı

Mexico City merkezli havayolu şirketi Aeromexico, iflas koruması (Chapter 11) başvurusunda bulundu.

Aeromexico, geçtiğimiz haftalarda gördüğümüz Avianca (Kolombiya) ve LATAM (Güney Amerika) örneklerinde olduğu gibi, bu başvuruyu Amerika Birleşik Devletleri’nde yaptı.

Şirketin CEO’su Andres Conesa konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu başvuru kapsamındaki finansal kaynak planının bir – bir buçuk ay içinde hazırlanacağını belirtti.

Bu sayede, Aeromexico’nun Coronavirus krizi sebebiyle ihtiyaç duyduğu ama Meksika hükümetinden elde edemediği mâli desteğin sağlanması umuluyor.

68 uçaklık filosuyla 90 kadar destinasyona uçuş yapan Aeromexico, geçtiğimiz aylarda %90 oranında yolcu kaybına uğramıştı.

Şirketin bir de, 52 uçaklık filosu bulunan ve Aeromexico Connect adı altında faaliyet gösteren bölgesel bir havayolu markası bulunuyor.

Filodaki uçakların yaklaşık %15 oranındaki bölümünün kira sözleşmelerinin önümüzdeki 15 ay içinde sona ereceği ve bu durumun, Aeromexico’yu finansal açıdan daha rahat bir pozisyona getireceği belirtiliyor.

Aeromexico’nun %51 oranındaki bölümü, adları açıklanmayan çeşitli yatırımcılara, %49’u ise Amerikalı Delta Air Lines’a ait.


Posted

in

,