Aeromexico, İflas Koruması Başvurusu Yaptı

Mexico City merkezli havayolu şirketi Aeromexico, iflas koruması (Chapter 11) başvurusunda bulundu.

Aeromexico, geçtiÄŸimiz haftalarda gördüğümüz Avianca (Kolombiya) ve LATAM (Güney Amerika) örneklerinde olduÄŸu gibi, bu baÅŸvuruyu Amerika BirleÅŸik Devletleri’nde yaptı.

Åžirketin CEO’su Andres Conesa konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu baÅŸvuru kapsamındaki finansal kaynak planının bir – bir buçuk ay içinde hazırlanacağını belirtti.

Bu sayede, Aeromexico’nun Coronavirus krizi sebebiyle ihtiyaç duyduÄŸu ama Meksika hükümetinden elde edemediÄŸi mâli desteÄŸin saÄŸlanması umuluyor.

68 uçaklık filosuyla 90 kadar destinasyona uçuş yapan Aeromexico, geçtiğimiz aylarda %90 oranında yolcu kaybına uğramıştı.

Şirketin bir de, 52 uçaklık filosu bulunan ve Aeromexico Connect adı altında faaliyet gösteren bölgesel bir havayolu markası bulunuyor.

Filodaki uçakların yaklaşık %15 oranındaki bölümünün kira sözleÅŸmelerinin önümüzdeki 15 ay içinde sona ereceÄŸi ve bu durumun, Aeromexico’yu finansal açıdan daha rahat bir pozisyona getireceÄŸi belirtiliyor.

Aeromexico’nun %51 oranındaki bölümü, adları açıklanmayan çeÅŸitli yatırımcılara, %49’u ise Amerikalı Delta Air Lines’a ait.

Abdullah Nergiz

Havacılık sektöründe, hem havayolu hem de havalimanı tarafında 20 yıla yakın profesyonel tecrübesi bulunan Dr. Abdullah Nergiz, Türkiye'nin ilk havacılık blogu olan Havayolu 101'in kurucusu ve baş editörüdür. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Türkiye sivil havacılık tarihi üzerine yapmış olan Nergiz, halen profesyonel kariyerinin yanı sıra özel bir üniversitede havacılıkla ilgili ders vermeye devam etmektedir.