THY - Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı

THY, Tel Aviv Uçuşlarına Yeniden Başladı

Türk Hava Yolları (THY), normal dönemde en fazla uçuş yaptığı dış hat noktası olan Tel Aviv’e tarifeli seferlerini yeniden başlattı.

TK 794 sefer sayılı, Boeing 737 tipi uçak dün (24 Haziran 2020) öğlen saatlerinde İstanbul – Tel Aviv uçuşunu başarıyla icra etti.

Özellikle TK 795 sefer sayılı dönüş uçağının çok büyük oranda dolu olduğu belirtildi.

THY bu hatta Haziran sonuna kadar haftada dört kez uçacak.

Şirketin web sitesine verilen bilgiye göre, 1 Temmuz’dan itibaren haftalık sefer sayısı 17’ye yükseltilecek.

İsrail halihazırda, Covid-19 salgını sebebiyle çok sıkı seyahat kuralları uyguluyor.

Yabancıların ülkeye girişine izin verilmezken, İsrail vatandaşları ancak 14 günlük kendi kendine karantina süresinin ardından normal hayata dönebiliyor.

THY’nin yanı sıra Tel Aviv’e şu anda sefer yapan yabancı havayolları Wizz Air, Delta, Aegean, Air Europe, Aeroflot, Air Canada, United ve Ethiopian Airlines.

Bunlardan United ve Ethiopian Airlines’ın Tel Aviv uçuşlarını salgın döneminde de hiç durdurmadığını hatırlatalım.

Tel Aviv: En Önemli Dış Hat Noktası

Salgın öncesi dönemde THY, bir bölümü Boeing 777 ve Airbus A330 gibi geniş gövdeli uçaklarla olmak üzere, İstanbul İGA Havalimanı’ndan Tel Aviv’e haftada tam 61 uçuş icra ediyordu.

Yani bir başka deyişle, bu iki nokta arasında her gün neredeyse dokuz uçuş gerçekleştiriliyordu.

THY bununla da kalmıyor, İGA Havalimanı’ndan yapılan yolcu uçağı seferlerinin yanı sıra, Atatürk Havalimanı’ndan da haftada üç kez kargo uçağı operasyonu düzenleniyordu.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan her gün icra edilen yolcu uçağı seferlerini de kattığımızda, THY’nin Tel Aviv seferlerinin sayısı haftada 71’i buluyordu.

Bu uçuşlarda seyahat eden yolcuların oldukça yüksek orandaki bir bölümü, İstanbul’da aktarma yaparak THY’nin diğer uçuşlarına geçiyordu.

Bu çerçevede bakıldığında, THY’nin Tel Aviv seferlerine yeniden başlaması, şirketin gelirleri ve kârlılığı açısından büyük önem taşıyor.

Dolayısıyla, Tel Aviv hattının kriz öncesi seviyesine hangi hızla yeniden ulaşacağının, THY’nin krizden çıkış süreci açısından da bir gösterge niteliğini taşıyacağını düşünüyorum.


Posted

in