Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı

Tel Aviv Havalimanı Uçuşlara Açılıyor

Türk Hava Yolları’nın en fazla sefer yaptığı dış hat noktası olan Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı, 1 Haziran 2020 tarihinde uçuşlara yeniden açılıyor.

Coronavirus salgınına karşı bir tedbir olarak geçtiğimiz Mart ayında kapatılan havalimanı böylece neredeyse üç aylık bir aranın ardından yolculara yeniden merhaba diyecek.

Ama nasıl?

Basına yansıyan bilgilere göre Tel Aviv Havalimanı’nın yeniden açılışı, son derece sıkı tedbirler dahilinde gerçekleşecek.

İsrail’de ikamet eden ve buradan çıkış yapacak yolcular, seyahat edecekleri tarihi ilgili resmî kurumlara önceden bildirecek.

Söz konusu yolcular seyahatten önce test edilerek Covid-19 virüsü taşıyıp taşımadıklarına bakılacak.

Test sonucu negatif çıkanların seyahatine izin verilecek. Ancak yolcular, seyahat günü terminale girerken bir de ateşleri ölçülecek. Yüksek ateşi olanların havalimanına girmesi engellenecek.

Tüm bu aşamaların düzenli bir biçimde yapılabilmesi için yolcuların, uçuştan dört saat önce havalimanına gelmesi gerekecek.

Sağlıklı bir şekilde ülkeden ayrılan yolcular, ülkeye dönüşlerinde de yine aynı teste tâbi tutulacak.

İsrail’e varışta test ile vakit kaybetmek istemeyenler, çıkış noktasında yaptırdıkları bir testin sonucunu beyan edebilecek.

Kolayca tahmin edileceği üzere hem havalimanında hem de uçakta, sosyal mesafe (2 metre) kurallarına uyulacak ve yolcuların tüm yolculuk boyunca maske takması mecburî olacak.

Yolcuları uğurlamaya veya karşılamaya gelenlerin terminale girişine izin verilmeyecek.

Tel Aviv Havalimanı’ndan ilk aşamada sadece resmî kurumlar tarafından güvenli olduğu düşünülen destinasyonlara sefer yapılacak.

Şu an için Karadağ, Berlin, Yunan adaları, Gürcistan ve Slovenya, İsrail’in “yeşil” listesinde bulunan yerler.

Bakalım THY, bir numaralı dış hat noktasına seferlere ne zaman başlayabilecek?


Posted

in