Salgın Sonrası Yurt Dışı Tatil Planları

Coronavirus salgınının turizm sektörü üzerindeki muhtemel etkileri tartışılmaya devam ediliyor.

Sonuçları geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir online anket, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya ve ABD’de gerçekleştirildi.

Nisan ayında yapılan ankette bu beş büyük ülkenin vatandaşlarına şu soru soruldu:

“Tatil amacıyla ‘yurt dışına’ ne zaman seyahat etmeyi planlıyorsunuz?”

Çıkan sonuçlar ülkeden ülkeye büyük farklıklar göstermekle birlikte, turizm ve havacılık sektörü açısından son derece dramatik.

Nisan 2020’de yapılan bir anketin sonuçları

İnsanların çok önemli orandaki bir bölümünün, yeniden yurt dışı tatili yapmak için en az bir yıl beklemekten yana olduğu görülüyor.

Ankete, yurt dışı tatile çıkmak için en az altı ay ve daha fazla bir süre beklemeyi düşünenler olarak baktığımızda durum çok daha vahimleşiyor.

Önümüzdeki altı ay içinde yurt dışında tatil yaparım diyenler İngiltere’de %30, Almanya’da %41, İtalya’da %18, İspanya’da 27 ve ABD’de %10 mertebesinde bulunuyor.

Bu noktada, anketin Nisan ayında yapılmış olduğunu bir kez daha hatırlatalım.

Dolayısıyla, salgının kontrol altına alınması ve ilaç ve aşı konusunda bir takım gelişmeler yaşanmasıyla birlikte insanların algılarının olumlu yönde değişmesi ve bu anket sonuçlarına nispeten daha fazla seyahat etmeleri sürpriz olmayacaktır.

Not: “Emin değilim, söylemek istemiyorum” diyenler ve hiç bir zaman yurt dışına tatile gitmeyenler, bu anket sonuçlarından hariç tutulmuş.


Posted

in