Ryanair, Yolcularına, 737 MAX ile Uçacaklarını Söylemeyecek

Dokuz ayı aşkın bir süredir yerde olan Boeing 737 MAX tipi uçaklar hakkında neredeyse her gün yeni bir gelişme yaşanıyor.

Filosu, 400’e yakın Boeing 737’den oluşan Ryanair CEO’su Michael O’Leary yaptığı bir açıklamada, bilet alma aşamasındayken yolculara, uçacakları Boeing 737’nin alt tipi hakkında bilgi vermeyeceklerini bildirdi.

Michael O’Leary buna gerekçe olarak, filoda yüzlerce Boeing 737 bulunmasını, uçak atamalarının günlük bir biçimde yapılmasını ve buna karşılık yolcuların ise biletlerini haftalar önce satın almasını gösterdi.

Bu konunun yolcuları için herhangi bir problem oluşturacağına inanmadığını sözlerine ekleyen O’Leary ayrıca, bir 737 MAX ile uçup uçmayacağını araştıran yolcuların bunu bir şekilde öğrenebileceğini ve her hâlükârda o uçağa binmeyebileceğini de iddia etti.

Ünlü yönetici, Boeing 787 tipi uçaklarda 2013 yılında yaşanan “yere çekilme” olayını hatırlatarak, 737 MAX’ların yeniden uçmaya başlamasının ardından bir kaç hafta içinde yolcuların buna alışacağını ve daha önce olanların unutulacağını da sözlerine ekledi.

Ryanair’in halihazırda, 135 tanesi kesin ve 75 tanesi opsiyonlu olmak üzere toplam 210 adet Beoeing 737 MAX siparişi bulunuyor.

İsim Değişikliği Gündeme Gelmişti

İşin ilginç yanı, geçtiğimiz Temmuz ayında Boeing fabrikasında objektiflere yakalanan bir Ryanair uçağının adının değiştirildiği görülmüştü.

Woodys Aeroimages adlı bir Twitter kullanıcısı tarafından yayımlanan fotoğraflarda, Ryanair için üretilen bir 737 MAX’ın adı, 737-8200 şeklinde yazılmıştı.

Hatırlanacağı üzere, yapılan tüm çalışmalara karşın bir türlü yeniden yolcu seferlerine başlayamayan 737 MAX tipi uçaklar için ABD Başkanı Donald Trump da fikrini belirtmiş ve Boeing firmasına, uçağa yeni bir kaç özellik ekleyip ismini değiştirerek pazara yeniden sunmasını tavsiye etmişti.

Kim bilir belki de Michael O’Leary de Başkan Trump’la benzer fikir ve yöntemlere sahiptir.

United’da Durum Farklı

Öte yandan, bir diğer 737 MAX kullanıcısı United Airlines ise bunun tam tersi bir politika izleyeceğini duyurdu.

United yolcuları, hangi tip uçağa bineceklerini rahatlıkla öğrenebilecekler ve bu uçakla seyahat etmek istemedikleri takdirde, herhangi bir ceza ödemeksizin biletlerinde değişiklik yapabilecekler.

Biri Avrupa’dan diğeri ABD’den iki farklı havayolu, iki farklı yaklaşım.

Bakalım yolcuların değerlendirmesi ne yönde olacak?


Posted

in

,