Bahçeşehir Üniversitesi’nde, Cumhuriyetimizin İlk Yıllarındaki Sivil Havacılık Çalışmalarını Konuştuk

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) bünyesinde eğitime 2019/2020 öğretim yılında başlayan Pilotaj Bölümü’nün öğrencileri, okulun Kuzey Kampüsü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attılar.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nda “Atatürk Dönemi’nde Havacılık” konulu etkinlikte önemli konukları dinleyerek birlikte düşünmek ve öğrenmek fırsatı buldular.

Bahçeşehir Üniversitesi Pilotaj Bölümü

Etkinliğe, Türkiye sivil havacılık tarihi konusunda yaptıkları çalışmalarla bilinen Dr. Abdullah Nergiz ve Dr. Akansel Yalçınkaya’nın yanı sıra, yönetmen, senaryo yazarı ve oyuncu Aydın Erel de katıldı.

İlk olarak Dr. Abdullah Nergiz, Türkiye’de Millî Havacılık Sisteminin Kuruluşu adlı bir sunum yaptı.

Dr. Abdullah Nergiz

Daha sonra Dr. Akansel Yalçınkaya, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yüz yılı aşan geçmişi hakkında son derece ilgi çekici bilgilerin bulunduğu bir konuşma gerçekleştirdi.

Dr. Akansel Yalçınkaya

Sunumların ardından, yakın tarihimizin çok az bilinen önemli olaylarından bir tanesi hakkında, yönetmenliğini Sayın Aydın Erel’in yaptığı belgesel filmi seyredildi.

“Cape Cod Over Istanbul” adlı belgeselde, Amerikalı iki pilot tarafından 1931 yılında New York ile İstanbul arasında gerçekleştirilen ve en uzun mesafede kesintisiz uçma rekorunun kırıldığı bir uçuşun hikâyesi anlatıldı.

Son olarak, BAU Profesyonel Pilot Eğitimi Programı Başkanı Dr. Cengiz Mesut Bükeç’in moderatörlüğünde keyifli ve bilgilendirici bir soru-cevap bölümüyle etkinlik tamamlandı.

Etkinliğin ardından pilotaj bölümü öğrencileri, kurumsal arşivlerinin ilk parçası olması amacıyla etkinliğin afişini konuklarına imzalattılar.

Havayolu 101 olarak biz de Bahçeşehir Üniversitesi Pilotaj Bölümü’nü bu anlamlı etkinliği düzenledikleri için tebrik ediyor, önümüzdeki yıllarda da devamını diliyoruz.


Posted

in

,