Adria Airways, Operasyonunu Geçici Olarak Durdurdu

Ljubljana (Slovenya) merkezli havayolu şirketi Adria Airways, dün gece (23 Eylül 2019) itibarıyla tüm operasyonlarını geçici olarak askıya aldı.

Adria Airways, Salı ve Çarşamba günkü uçuşların tamamını iptal etti.

Şirket, nakit sıkıntısı sebebiyle bu kararın alındığını duyurdu.

Slovenya hükûmetinden 4 milyon Euro tutarında bir borç talebinde bulunulduğu ancak hükûmetin bu talebe olumlu cevap vermediği belirtiliyor.

558 personel ve yüzlerce yolcu, bu gelişmeler sonrasında beklemeye koyuldu.

18 farklı noktaya tarifeli uçuş yapan Adria Airways’in filosunda çoğu bölgesel jet kategorisinde olmak üzere 20 uçak bulunuyor.

2016 yılında özelleştirilen şirket, AA International Holding adlı bir girişim tarafından satın alınmıştı.

Adria’nın %91,58 oranındaki hissesi sadece 100.000 Euro gibi düşük bir meblağ karşılığında el değiştirmişti.

AA International Holding daha sonra şirketin tamamını satın almış; buna ilave olarak şirkete taze nakit akışı sağlamak amacıyla 2017 yılında Adria markası, Münih (Almanya) merkezli yatırım fonu 4K Invest’in bir şirketine 8 milyon Euro’ya satılmıştı.

AA International Holding’in, 4K Invest’in iştirâki durumunda olduğunu hemen ekleyelim.

Adria Airways’in içine düşmüş olduğu bu durumun sorumlusu olarak, özelleştirme sonrasında yapılan idarî hatalar gösteriliyor.

Şirket yönetimi, bir yandan Slovenya hükûmetinden nakit yardımı beklerken, diğer yandan da muhtemel yatırımcılarla görüşmeye devam ediyor.

Gelgelelim, son bir kaç yıldır özellikle Avrupa’da art arda yaşanan havayolu iflasları düşünüldüğünde, bir kaç gün gibi kısa bir süre içerisinde yeni bir yatırımcı bulmanın o kadar da kolay olmayacağı âşikâr.

Hatırlanacağı üzere daha dün, 170 senelik turizm firması Thomas Cook iflas etmiş; dünyanın dört bir yanında binlerce turist adeta mahsur kalmıştı.


Posted

in

,

Tags: