Sinsheim Teknik Müzesi

Geçtiğimiz günlerde Havayolu 101 ekibi olarak gerçekleştirdiğimiz bir seyahatimizde, Almanya’daki Sinsheim Teknik Müzesi‘ni gezme fırsatını bulduk.

Müze, Frankfurt ile Stuttgart arasındaki bir noktada bulunuyor.

Otomobilin yanı sıra demiryolu ile de müzeye rahatça ulaşmak mümkün.

Sergilenen araçları tek tek ve ayrıntılı bir biçimde inceleyeceğim derseniz, bir tam gününüzü buraya ayırmanızı tavsiye ederiz.

Müze, bu tarz araçlara merakı olanlar için adeta bir cennet.

Geçmişten günümüze çok sayıda otomobil, uçak, tank, helikopter, lokomotif, motorsiklet, Sinsheim Teknik Müzesi’nde meraklılarını bekliyor.

Giriş ücreti yetişkinler için 16 Euro, çocuklar için ise 13 Euro olarak belirlenmiş.

Müzenin bahçesinde girişte sizi, Doğu Almanya Hava Kuvvetleri’nde kullanılmış bir MiG 23 karşılıyor.

MiG 23

İki kapalı alan ve bir açık alan olmak üzere müzeyi üçe ayırmak mümkün.

Büyük birer hangar şeklinde olan kapalı alanlar, yüzlerce farklı aracın yer aldığı bir cümbüş şeklinde.

Bu hangarlarda eski Amerikan otomobilleri, Alman otomobilleri, tarihin derinliklerinden gelen kamyonlar, füzeler, eski savaş uçakları, bisikletler, lokomotifler ve daha bir çok teknolojik araç sergileniyor.

Müzenin açık alanında ise tanklar ve uçaklar bulunuyor.

Sivil havacılık tarihinin şu ana kadar gelmiş geçmiş en havalı uçağı Concorde ve onun hemen önünde, Sovyetler Birliği tarafından üretilmiş bir benzeri niteliğindeki Tupolev Tu-144 yer alıyor.

Air France filosunda görev yapmış olan bu Concorde’un kuyruk kodu F-BVFB.

Bundan üç sene kadar önce New York’taki Intrepid Uçak Gemisi Müzesi ziyaretimizde, orada sergilenen Concorde’u görmüş ama içine girme fırsatını bulamamıştık.

Oradaki Concorde ise British Airways filosundandı. (G-BOAD)

Bunların yanı sıra, Amerikan DC-3 ve Alman Junkers Ju52 tipi uçaklar da aynı alanda yer alıyor.

Ju52
Douglas DC-3

Tüm bu uçakların içine girmek ve gerek kabini ve gerekse kokpiti yakından incelemek mümkün. (Kokpitlere girişe izin verilmiyor. Camdan bakabilirsiniz)

Tupolev Tu-144
Concorde

Uçak, otomobil, lokomotif gibi, insanoğlu tarafından son 100-150 sene içerisinde icat edilip geliştirilen ve dünyamızı adeta küçük bir köy haline dönüştüren araçları bir arada görmek istiyorsanız, Sinsheim Teknik Müzesi’ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Bu bana yetmez, daha fazlasını göreceğim diyorsanız, yakınlardaki Speyer Teknik Müzesi‘ni de programınıza dahil edebilirsiniz.


Posted

in