Kârdaki Düşüş, Emirates’te İstifa Getirdi

Emirates’in ticaretten sorumlu genel müdür yardımcısı Thierry Antinori, şirketin kârlılığında meydana gelen sert düşüşün ardından istifa etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Emirates sözcüsü, istifanın sebebi hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Thierry Antinori, şirketin ticarî operasyonunun yanı sıra üründen, sık uçan yolcu programından ve kargo bölümünden de sorumluydu.

2011 yılının Ekim ayında Emirates ailesine katılan Antinori, 2013 yılının Haziran ayında ticarî genel müdür yardımcılığı görevine getirilmişti.

Emirates’in Kârında Rekor Düşüş

Her ne kadar açık bir sebep gösterilmese de, Thierry Antinori’nin gidişinde Emirates’in son bir kaç yıldır sürekli gerileyen kârlılığının önemli rol oynadığı belirtiliyor.

Şirketten geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, 31 Mart 2019 itibarıyla biten mâlî yıl sonuçlarına göre kâr, bir önceki yıla göre %69 oranında azalarak, 237 milyon USD’ye gerilemişti.

Bu sonuç, son on yılın en düşüğü olarak kayıtlara geçmişti. Emirates en son, 2008-2009 küresel mâli kriz döneminde bu seviyede kâr etmişti.

Benzer bir durum yolcu sayısında da yaşanmıştı.

Yıllık yolcu sayısı sadece %0,2 oranında artarak, 58,6 milyon mertebesinde kalmıştı.

Bu artış oranı, son 15 yılın en düşük performansı.

Yolcu doluluk oranı da küçük bir düşüşle %76,8 oranında kaldı.

Şirketin taşıdığı kargo miktarındaki artış ise %1,4 oranında gerçekleşmişti. (2,7 milyon ton)

Yüksek petrol fiyatı, güçlü dolar ve artan bölgesel rekabet, Emirates’in olumsuz mâlî sonuçlarındaki başlıca etkenler olarak sıralanıyor.


Posted

in

,