Malaysia Airlines, Hac ve Umre Seferleri İçin Ayrı Bir Marka Kurdu

Malaysia Airlines, hac ve umre seferlerine yönelik olarak ayrı bir marka oluşturdu.

Amal” (Amel) adı verilen yeni markanın tanıtımı, aralarında Malezya Ekonomi Bakanı Muhammed Azmin Ali’nin de bulunduğu geniş bir katılımcı topluluğu ile birlikte yapıldı.

Tanıtım sırasındada, hac ve umre uçuşlarında uçak içerisinde gerçekleştirilen telbiye, sefer duası, ezan, tezkire ve mikat anonsu gibi önemli uygulamaların birer denemesi de yapıldı.

Malaysia Airlines, Amal markasıyla sadece Malezyalıların değil, Güneydoğu Asya’daki tüm müslümanların tercihi olmayı hedefliyor.

Endonezya ve Tayland’dan kutsal topraklara seyahat edecek hac ve umre yolcuları, Amal’in hedef kitlesi içinde yer alıyor.

Amal ayrıca, özel olarak hac ve umre uçuşlarına odaklanan dünyanın ilk havayolu markası olma özelliğini taşıyor ve bu önemli yolculuğun kalitesini belli bir seviyenin üzerine taşımayı amaçlıyor.

Uçuşlarda, 486 koltuk kapasitesine sahip Airbus A380 tipi iki katlı uçaklar kullanılıyor. Bununla birlikte zaman zaman Airbus A330 tipi uçaklarla da hizmet veriliyor.

2018 yılının Ekim ayından beri operasyonda olan Amal, Kuala Lumpur ile Cidde ve Medine arasında günde üç uçuş gerçekleştiriyor.

Malaysia Airlines, pazara sunduğu yeni markası ve nispeten daha yüksek hizmet kalitesiyle, hac umre pazarında Malezya’da %60 ve Endonezya’da %10 oranında paya ulaşmayı hedefliyor.


Posted

in

,