Abu Dhabi Airport _Midfield Terminal_Duty-free_photo

Abu Dabi Havalimanı, Yolcularına Süper Hızlı İnternet Bağlantısı Sunuyor

Hoşumuza gitse de gitmese de internet gündelik hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Özellikle seyahat sırasında internet bağlantısı bir çok açıdan son derece önemli bir ihtiyaç haline dönüştü.

Bu durumun farkında olan ve yolcu deneyimini yükseltmeyi amaçlayan bir çok havalimanı işletmecisi, internet bağlantısını yolcularına ücretsiz bir biçimde sunuyor.

İşte bu havalimanlarından bir tanesi, Etihad Airways’in merkezi konumundaki Abu Dabi.

Abu Dabi Havalimanı, yapmış olduğu son geliştirme çalışmalarının ardından, “Super-Fi” adını verdiği çok hızlı kablosuz internet bağlantısının tanıtımını gerçekleştirdi.

Havalimanının tamamında hizmete giren ve yolcuların herhangi bir ücret ödemeden kullanabildiği internet hizmeti gerçekten de çok hızlı.

Abu Dabi Havalimanı’nın “dijitalleşme” ve “inovasyon” prensipleri çerçevesinde sağlanan internet bağlantısının hızı 200 Mbps’ye kadar ulaşıyor.

Bu hız aynı zamanda, dünya genelindeki havalimanları arasında en yükseklerinden bir tanesi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Abu Dabi Havalimanı CEO’su Bryan Thompson, dijital dönüşüm stratejilerinin merkezinde teknolojinin bulunduğunu ve son olarak hizmete soktukları çok hızlı kablosuz internet bağlantısının da bunun bir parçası olduğun belirtti.

Thompson, hızlı internetin, önümüzdeki dönemde devreye girmesi hedeflenen akıllı hizmetlere ve bağlantılı çözümlere açılan bir kapı olduğunu da sözlerine ekledi.

Abu Dabi Havalimanı, 2018 yılının Ekim ayında dünya teknoloji devi Cisco ile bir anlaşma imzalayarak, dijital dönüşüm projesini başlatmıştı.

Proje çerçevesinde Abu Dabi Havalimanı’nın şimdiden geleceğe hazır bir hale getirilmesi hedefleniyor.