ABD’de Bilet Fiyatları Son Dokuz Yılın En Düşüğünde

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) iç hat uçak biletlerinin ortalama fiyatları, son dokuz yılın en düşük seviyelerine geriledi.

ABD Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre 2018 yılında bir iç hat biletinin (gidiş-dönüş) ortalama fiyatı 360 USD oldu.

Yapılan hesaplamada bilet fiyatları, ABD’de gerçekleşen enflasyon oranına göre düzeltildi ve 2018 yılı USD seviyesine getirildi.

Buna göre, 2010 yılında 387 USD seviyesinde bulunan iç hat bileti fiyatının, sonraki yıllarda artarak 2014 yılında 423 USD ile zirveye ulaştığı görülüyor.

Takip eden dönemde ise özellikle petrol fiyatlarında yaşanan gerilemenin, bilet fiyatlarına da olumlu yansıdığı anlaşılıyor.

2014’ten bu yana istikrarlı bir biçimde düşen bilet fiyatları, yukarıda da belirttiğimiz üzere 2018’de, son dokuz yılın en düşük noktasına inmiş durumda.

Öte yandan, vergiler ve ilave gelirler hariç olmak üzere, en büyük iç hat taşıyıcısı konumundaki Southwest Airlines’ın, aynı zamanda en ucuz bileti sattığı görülüyor.

Pazar payı sıralamasında Southwest’in arkasında sıralanan American, Delta ve United’ın ortalama iç hat bilet fiyatları ise 400 USD’nin üzerinde bulunuyor.

Bakalım özellikle 2017 yılının ikinci yarısından itibaren yukarı doğru hareketlenen petrol fiyatları, 2019 yılı ve sonrasında uçak biletlerini nasıl etkileyecek?


Posted

in