Norwegian, Londra – Rio de Janeiro Uçuşlarına Başlıyor

Avrupalı düşük maliyetli taşıyıcı Norwegian, 31 Mart 2019 tarihinden itibaren Londra – Rio de Janeiro uçuşlarına başlıyor.

Böylece, bu iki hareketli şehir arasındaki hatta yıllardır tekel konumunda olan British Airways’e bir rakip gelmiş oluyor.

Norwegian söz konusu uçuşları, Londra’nın Gatwick Havalimanı’ndan icra edecek.

İlk aşamada haftada kez yapılacak seferler için tek yön bilet fiyatı, 1.200 Real (310 USD) olarak belirlendi.

Bu hatta, Boeing 787 Dreamliner tipi uçakların kullanılması bekleniyor.

Norwegian CEO’su Bjorn Kjos yaptığı açıklamada, Rio hattının ardından Sao Paulo uçuşları için de girişimde bulunabileceklerini belirtti.

Londra – Sao Paulo hattında, British Airways’n yanı sıra LATAM’ın da seferleri bulunuyor.

Kjos, şimdilik Brezilya iç hat pazarına girmeyi ise düşünmediklerini söyledi.

Norwegian, Londra ile Buenos Aires arasındaki ilk uçuşunu 14 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirdi.

Güney Amerika pazarına özel ilgi duyan Norwegian hatırlanacağı üzere, 14 Şubat 2018 tarihinde Londra Gatwick ile Buenos Aires arasında uçuşlara başlamıştı.

Ancak gelen haberlere göre, Arjantin’deki bilet taban fiyatı uygulaması ve havalimanı vergilerinin yüksekliği, Norwegian bu pazarda hedeflediği kadar rekabetçi olamadı.

Norwegian’ın Arjantin çıkışlı olarak ayrıca, Brezilya’nın 13 farklı kentine uçuş hakkı bulunuyor. Fakat şirket şu ana kadar bu iki büyük ülke arasında seferlere başlamış değil.

Arjantin – Brezilya uçuşlarının başlaması durumunda Norwegian’ın, Boeing 737 MAX tipi uçaklarla hizmet vereceği tahmin ediliyor.

British Airways, Norwegian ile İlgilenmişti

Bünyesinde British Airways ve Iberia gibi havayollarını barındıran International Airlines Group (IAG), bundan 6-7 ay kadar önce Norwegian’ın %4,6 oranında hissesini satın almıştı.

IAG’den yapılan açıklamada, Norwegian’ın cazip bir yatırım olarak görüldüğü ve söz konusu hisse alımının, Norwegian yönetimi ile şirketin tamamının satın alınmasına yönelik görüşmeleri başlatmak için bir ilk adım niteliğinde olduğu belirtilmişti.

Bunun ardından IAG, Norwegian’ın tamamını satın almak üzere iki kez girişimde bulunmuş ancak bu teklifler Norwegian yönetimi tarafından reddedilmişti.

Bu gelişmeden kısa bir süre sonra ise Lufthansa CEO’su Carsten Spohr yaptığı bir açıklamada, “Avrupa’da herkes herkesle görüşüyor. Sektörde yeni bir konsolidasyon dalgası yaklaşıyor. Dolayısıyla biz de Norwegian ile temas halindeyiz.” şeklinde konuşmuştu.