Norwegian, Londra – Buenos Aires Uçuşlarına Başladı

Havayolu 101’de geçtiğimiz Aralık ayında duyurduğumuz üzere, Norwegian, Londra ile Buenos Aires arasındaki ilk uçuşunu, 14 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirdi.

Şirket böylece, son bir iki yıl içerisinde hızla genişlettiği uzun menzilli uçuş ağına yeni bir nokta daha eklemiş oldu. (Buenos Aires, şirketin 11. uzun menzilli hattı)

Londra’da Gatwick Havalimanı çıkışlı olarak icra edilen uçuşlarda, Boeing 787 Dreamliner tipi uçakla kullanılıyor.

Norwegian, Londra ile Buenos Aires arasındaki ilk uçuşunu 14 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirdi.

Norwegian CEO’su Bjørn Kjos bu vesileyle yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde Güney Amerika ve Asya’da açacakları yeni hatlarla, büyümeye devam edeceklerini belirtti.

Brezilya, Şili ve Uruguay, Norwegian’ın listesinde ilk sırada yer alıyor.

Bjørn Kjos ayrıca, önümüzdeki Haziran ayında Arjantin merkezli şirketi kuracaklarını ve bu sayede Buenos Aires’ten 150’den fazla noktaya uçma hakkını elde edeceklerini sözlerine ekledi.

Şirketin Güney Amerika planı 10 yıllık bir dönemi kapsıyor ve yaklaşık 4,3 milyar USD tutarında bir yatırım anlamına geliyor.

Bu iş için 50 ilâ 70 arasında uçağın kiralanması ve 3.000’den fazla yeni personel istihdamı yapılması gündemde.

İlk aşamada Arjantin iç hatlarında başlatılacak uçuşların ardından, 2018 yılı sonlarına doğru ABD’deye uçulması hedefleniyor.

Los Angeles ve New York, ABD uçuşları için telaffuz edilen ilk iki destinasyon.

A321LR Tipi Uçaklar Bekleniyor

Norwegian öte yandan, Avrupa ile ABD arasındaki yeni uçuşlar için de gün sayıyor.

2020 yılından itibaren filoya katılması beklenen Airbus A321LR tipi uçaklarla, Londra ve ABD’nin doğusundaki şehirler arasında sefer yapmak mümkün.

Dar gövde kategorisindeki A321LR tipi uçakların, uzun menzilli pazara ayrı bir dinamizm katacağı âşikâr ve Norwegian da bundan faydalanmak isteyen şirketlerin başında geliyor.

Uzakdoğu Uçuşlarına Rusya Engeli

Norwegian’ın Londra’dan uçuş yapmak istediği uzun menzilli hatlar arasında Tokyo ve Pekin de bulunuyor.

Ancak Rusya hava sahasından yapılması gereken bu uçuşlar, Rusya’nın Norwegian’ı bir İngiliz şirketi tanımaması ve izin vermemesi sebebiyle gerçekleştirilemiyor.

O’Leary: Norwegian Bu Kışı Çıkaramaz

Ryanair CEO’su Michael O’Leary, geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı bir yorumda, Norwegian’ın mâlî kriz içerisinde olduğunu ve bu kışı çıkaramayacağını öne sürmüştü.

O’Leary Norwegian için 4-5 aylık bir ömür biçmişti.

2016 yılında vergi öncesi 194 milyon USD kâr eden şirket, 2017 yılında 137 milyon USD zarar açıklamıştı.

Bununla birlikte Norwegian günümüz itibarıyla uçuşlarına devam ediyor. Ve umarız daha uzun yıllar, başarılı bir biçimde faaliyetlerine devam eder.

Zira havayolu sektörünün Norwegian gibi farklı iş modelleri deneyen girişimlere ihtiyacı bulunuyor.