Volocopter, Singapur’da Test Edilecek

Pilotsuz uçuşa imkân sağlayan ve iki kişilik bir uçan otomobil şeklinde tasarlanan Volocopter, Singapur’da kent içerisinde test edilecek.

Volocopter’ın Singapur’daki ilk deneme uçuşunun 2019 yılının ikinci yarısında gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Volocopter bu amaçla Singapur’un Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Dairesi ve Ekonomik Gelişim Kurulu ile işbirliği yapacak.

Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından uçan otomobil, Singapur’un gökdelenlerle bezeli gökyüzünde boy gösterecek.

Volocopter bunun yanı sıra, küresel genişleme planlarına paralel olarak Singapur’da bir ürün tasarım ve mühendislik takımı kuracak.

Singapur gibi nüfusun ve buna bağlı olarak kent içi ulaşımın son derece yoğun olduğu yerlerde, uçan taksi şeklinde kullanılacak araçlara duyulan ihtiyaç giderek artıyor.

eVTOL kategorisinde yer alan Volocopter, 18 adet pervanesiyle dikine kalkış ve iniş (VTOL) yapabilme özelliğine sahip ve elektrik motoruyla çalışıyor.

Drone teknolojisi temelli olan araç, iki yolcusunu pilotsuz bir biçimde 30 km mesafeye kadar ulaştırabiliyor.

Araçta bulunan çok sayıda pervane, gökdelenler arasında meydana gelebilen küçük türbülanslara karşı konforlu bir seyahat imkânı veriyor.

2017 yılı içerisinde dünyanın en önde gelen otomotiv firmalarından bir tanesi olan Daimler’den destek almayı başaran Volocopter ilk kent içi denemesini 25 Eylül 2017 tarihinde Dubai’de gerçekleştirmişti.

Sadece Dubai ve Singapur değil, 2020’li yıllarda Hong Kong, Taipei, New York gibi benzer kentlerde de uçan taksilerin hizmete gireceği tahmin ediliyor.

Aynı çerçevede İstanbul’un da uçak taksi denemelerine bir an önce başlaması gerekiyor.


Posted

in

, ,