Singapore Airlines ile Dünya Turu

11 Ekim 2018 tarihinde icra edilen Singapur (SIN) – Newark (EWR) seferi ile Singapore Airlines, dünyanın en uzun tarifeli yolcu seferi ünvanını yeniden ele geçirdi.

Airbus A350-900ULR tipi çok uzun menzilli uçakla yapılan SQ22 sefer sayılı uçuş, yerel saatle 23:37’de Singapur’dan hareket etti.

İlk seferden önce, bu sıra dışı deneyimi yaşayacak olan yolculara yönelik bir de tören düzenlendi.

17 saat 52 dakika havada kalan uçak, bir gün sonra yine yerel saatle 05:29’da Newark Havalimanı’na teker koydu.

Şu an haftada üç kez icra edilen uçuşlar, Singapore Airlines filosuna katılacak yeni A350-900ULR ile birlikte, 18 Ekim 2018 tarihinden itibaren her gün yapılacak.

Dönüş seferinin kodu ise SQ21.

Singapore Airlines bu yeni uçaklarını, SIN – EWR hattının yanı sıra, 2 Kasım 2018 tarihinde hizmete girecek Los Angeles (LAX) ve halihazırda farklı tipteki uçaklarla hizmet verilen San Francisco (SFO) hatlarında da kullanacak.

Singapore Airlines ile Dünya Turu

İki havalimanı arasındaki mesafe bu kadar uzun olunca, rota üzerindeki hava akımlarının hızı ve yönü çok daha etkili oluyor.

İşte bu yüzden, dün yapılan SIN – EWR uçuşunun gidiş ve dönüş rotaları birbirinden tamamen farklı bir biçimde çizildi.

Kuzey Atlantik üzerindeki kuvvetli hava akımlarından faydalanmak isteyen Singapore Airlines’ın ekibi, SQ21 sefer sayılı Newark dönüşünde Singapur’a, doğu yönünde bir rota izleyerek ulaştı.

Böylece bir bakıma, benzer bir duruma rast gelmeleri halinde, bu hatta seyahat eden yolculara bir dünya turu yapma imkânı doğmuş oluyor.

Singapur’dan Newark’a Pasifik Okyanusu üzerinden seyahat edecek yolcular, şansları yaver giderse, dönüşlerini Atlas Okyanusu, Avrupa, Orta Asya ve Hindistan üzerinden geçerek gerçekleştirecek.

Singapur – New York Hattı “All-Premium” Olacak

SIN – EWR hattı 15.344 km’lik bir mesafeye sahip.

Dolayısıyla yolcular, 17-18 saat gibi oldukça uzun bir süreyi uçakta geçirmek durumunda kalıyor.

Bu gerçekliğin farkında olan Singapore Airlines yönetimi, söz konusu hatta kullanacakları Airbus A350-900ULR tipi uçakların kabin konfigurasyonunu “all-premium” olacak şekilde belirledi.

Yani bu uçakların içerisinde standart Economy Class koltuğu bulunmuyor.

Tüm koltuklar Business ve Premium Economy Class tarzında seçildi.

Singapore Airlines’ın A350-900ULR tipi uçakları, 67 adet Business Class ve 94 adet Premium Economy Class olmak üzere toplam 161 koltuk kapasitesine sahip.

Her bir sıraya Business Class koltukları 1-2-1; Premium Economy koltukları ise 2-4-2 şeklinde yerleştirildi.

Böylece hem bu hatta direkt uçmak isteyen yolcular rahat edecek, hem de Singapore Airlines nispeten yüksek fiyatlı bilet satarak daha fazla gelir elde edecek.

Singapore Airlines filosundaki standart A350-900’lerde toplam 253 koltuk yer alıyor.

Aslına bakacak olursak, daha önceden bu hatta kullanılan Airbus A340-500 tipi uçaklarda da benzer bir koltuk konfigurasyonu bulunuyordu.

2004 yılında hizmete giren o uçaklarda 64 adet Rafflec Class (Business Class) ve 117 adet Executive Economy (Premium Economy) olmak üzere toplam 181 koltuk yer alıyordu.

Tabii zamanla uçak içi yolcu deneyimi çok daha iyileşti ve şu an kullanılmakta olan koltuklar, 10 – 15 sene önce kullanılanlara kıyasla çok daha konforlu.

Bakalım Singapore Airlines’ın bu yeni hattına ve ürününe yolcuların teveccühü ne kadar olacak?

Comments

One response to “Singapore Airlines ile Dünya Turu”