Dubai Airport_Emirates_Boeing 777

Dubai Havalimanı Bakıma Alınıyor, Emirates Uçuşlarını Azaltıyor

Dubai Havalimanı’nın iki pistinden güneyde kalanı, 2019 yılı ortalarında bakım için kapatılacak.

Havalimanının tek pistle operasyona devam edeceği o günlerde Emirates, uçuşlarını ciddi bir biçimde azaltacak.

16 Nisan 2019 tarihinde başlayacak bakım-onarım çalışmalarının, 30 Mayıs 2019’da bitirilmesi hedefleniyor.

Bir başka deyişle, dünyanın çift pistli en işlek havalimanı olan Dubai, 45 gün boyunca tek pistle idare etmek zorunda kalacak.

Benzer bir onarım çalışması 2014 yılında, kuzeydeki pist için gerçekleştirilmişti. 80 gün süren çalışmanın Emirates’e maliyetinin, 467 milyon USD olduğu söylenmişti.

Aslında bu çalışmadan sadece Emirates değil, Dubai’ye sefer yapan tüm havayolları etkilenecek.

Bu yüzden, tamamlanabilirse dünyanın en büyük aerotropolis’i ünvanını kazanacak olan Dubai El Maktum Havalimanı (DWC), söz konusu 45 günlük süre için arzu eden havayollarına bir alternatif olarak sunulmuş durumda.

Emirates Uçuşlarını Azaltacak

Her ne kadar DWC Havalimanı bir alternatif olarak sunulsa da, Dubai Havalimanı’nı bir hub olarak kullanan Emirates için operasyonunu bu şekilde bölmek pek mümkün değil.

Şirket bu yüzden, 2019 yılının Nisan-Mayıs ayları için uçuş sayılarında çok ciddi değişikliğe gitti.

Emirates’in icra ettiği 150 kadar hattan 113 tanesinde uçuş sayısı azaltılacak.

Bununla birlikte, neredeyse bir sene öncesinden duyurulduğu için, söz konusu değişikliklerden etkilenecek yolcu sayısının son derece az olacağı tahmin ediliyor.

Ancak 2014 yılındaki pist bakım-onarım çalışmasının 467 milyon USD kayba yol açtığı düşünüldüğünde, 2019 yılındaki çalışmanın maliyetinin Emirates için ciddi seviyelere ulaşması sürpriz olmayacaktır.

Bunun yanı sıra, Emirates’in kapasite azaltması sebebiyle 2019 Nisan-Mayıs döneminde özellikle bölgemizi bir aktarma noktası olarak kullanacak yolcular için bilet fiyatlarının bir miktar artacağı söylenebilir.


Posted

in

,