ANA, “Uzay” Temalı İkram Konseptini Tanıttı

Japon havayolu firması All Nippon Airways (ANA), “uzay” temalı yemek seçenekleriyle yolcularının karşısına çıktı.

Söz konusu ikram menüsü, Japonya’da Uzay Günü olarak kutlanan 12 Eylül tarihinden itibaren Tokyo Narita – Houston hattında sunulmaya başlandı.

“Space Flight 2018” adı verilen ve ANA ile Japon Uzay Araştırma Dairesi’nin işbirliği sayesinde geliştirilen yeni menüde gerçekten de uzay yolculuklarında kullanılan yemekleri tatmak mümkün.

Köri soslu sığır eti, Yokan (Kırmızı fasulyeden yapılan bir Japon tatlısı), yeşil çay ve sakız, ANA’nın uzay menüsünde bulunan seçenekler arasında yer alıyor.

Bu özel uygulama bir hafta boyunca yolcuların beğenisine sunulduktan sonra, 20 Eylül günü sona erecek.

20 Eylül, Japonya’da, “Gökyüzü Günü” olarak kutlanıyor.

ANA bu uygulama ile kamuoyunun uzay seyahatine olan farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

ANA ve Star Wars

Hatırlanacağı üzere 2015 yılında Walt Disney ile bir marka işbirliğine giden şirket, filosundaki Boeing 787 Dreamliner tipi uçaklardan bir tanesini, Star Wars temalı olarak boyamıştı.

Aynı yılın Kasım ayından itibaren, R2-D2 kılığına girmiş bir Boeing 787 Dreamliner, beş yıl boyunca bu şekilde uçacak şekilde planlanmıştı.

ANA daha sonra Star Wars temalı uçak filosunu genişletmişti.

Star Wars: The Force Awakens filminde ilk kez arz-ı endam edecek yeni karakter BB-8, ANA filosundaki bir Boeing 777-300ER tipi uçağın üzerini süslerken, bir Boeing 767-300’ün ise “Star Wars” olarak adlandırılması ve uçağın bir yanında R2-D2, diğer yanında ise BB-8 karakterinin bulunmasına karar verilmişti.


Posted

in

,