Finnair, “Amadeus Agent Pay” Uygulamasını Kullanan İlk Havayolu Oldu

Finnair çağrı merkezi müşterileri artık Amadeus sayesinde uçuşlarında daha güvenli ödeme yapabilecek.

Amadeus, havayollarının daha güvenli bir şekilde ödeme almasını ve müşteri tecrübesinin gelişmesini sağlayan Amadeus Agent Pay ürününü piyasaya sundu.

Finnair, Amadeus Agent Pay’i, Finlandiya çağrı merkezlerinde ve chat bazlı müşteri hizmetleri araçlarında uygulayacak ilk havayolu oldu.

Çağrı merkezleri hala birçok havayolu için önemli, toplam uçuş rezervasyonlarının yüzde 15’inin gerçekleştiği bir kanal.

Bu sebeple pürüzsüz ve güvenli bir müşteri tecrübesi sunmak oldukça önemli.

Fakat şimdiye kadar, havayolları bu kanaldan ödeme alırken kolaylık sağlamak zorunda kaldı. Müşteriler ya bir görevliye ya da sesli yanıt sistemine kart bilgilerini telefondan söylediler. İkinci seçenek daha güvenli olsa da hiçbiri mükemmel bir müşteri hizmeti değildi.

Dahası, birden fazla ödeme seçeneği sunan diğer kanalların aksine müşteriler burada ödeme yapmak için sadece kredi kartlarıyla sınırlıydı.

Havayollarının müşteri deneyimini geliştirirken daha güvenli ödeme almasını sağlayan Amadeus Agent Pay artık bunu değiştiriyor.

Finnair, Finlandiya çağrı merkezlerinde bu çözümü uygulayacak ilk havayolu oldu.

Amadeus Agent Pay, çağrı merkezi görüşmelerinden ödemeyi çıkararak, havayolu görevlilerinin müşteri hizmetine odaklanmasını sağlayıp, çağrı merkezi verimliliğini artırıyor.

Finnair, Agent Pay’in daha az manuel ödeme hatasına ve hızlı arama sonuçlarına götürdüğü Finlandiya çağrı merkezinde, bu çözümü uygulamaya geçiren ilk havayolu.

Bu inovatif çözümü kullanan havayolu görevlileri, müşterilerine SMS ya da e-posta yoluyla güvenli bir web siteye ulaşan bir link gönderiyor; müşteriler de tablet, akıllı telefon ya da bilgisayarlarından ödemeyi tamamlıyor.

Bu sırada bilet beklemeye alınıyor ve ödeme yapıldığında otomatik olarak düzenleniyor. Bu müşterilerin istedikleri zaman istedikleri yerde ödeme yapmasını sağlarken aynı zamanda artık kart bilgileriyle uğraşmaları gerekmediğinden çağrı merkezlerini de daha güvenli kılıyor.

Agent Pay ile müşteriler, aynı havayolunun mobil ve web sayfalarından olduğu gibi PayPal ve Alipay gibi alternatif yollarla da ödeme yapabilirler.

Bu havayollarının rekabetçi bir pazarda daha da ayırt edilebilir olmasına yardım edebilir, hatta Worldpay’e göre, havayollarının yüzde 61’i alternatif ödeme yolları sunmanın ayırt edici bir özellik olduğunu öne sürüyor.