American Airlines, Rusya’dan Geçen Rotalarını Güncelledi

Geçtiğimiz hafta içerisinde ABD ile Rusya arasında Suriye üzerine yaşanan gerginlik, sivil havacılığı da yakından etkiledi.

Önce, zaten yıllardır havayolu şirketleri tarafından mümkün olduğunca az kullanılan Suriye hava sahası, sivil uçuşlar bakımından neredeyse tamamen boşaldı.

Burayı kullanan kimi şirketler uçuş rotalarını değiştirirken, Kuwait Airways gibi kimi şirketler ise bazı hatlarındaki uçuşları bir kaç günlük bir süreliğine durdurdu.

Suriye’deki gerginliğe ilişkin daha ilgi çekici bir haber ise Rusya’nın doğusundan geldi.

American Airlines, geçen Cumartesi günkü (14 Nisan 2018) bazı uçuşlarının rotalarını değiştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Rusya hava sahası kullanılarak icra edilen uçuşların güzergâhları tedbir amaçlı olarak bir günlüğüne değiştirildi.

Bu karardan Dallas – Pekin, Dallas – Hong Kong ve Chicago – Pekin uçuşları etkilendi.

Zira söz konusu hatlarda çizilen yeni rotalar, uçuşların uzamasına ve bu uçuşların direkt olarak yapılamamasına sebep oldu.

Normalde daha kuzeyden ve Rusya’nın iç bölgeleri kullanılarak icra edilen uçuşlar, yine Rusya hava sahasından geçilerek ancak ülkenin nispeten doğusunda kalan bölümü üzerinden gerçekleştirildi.

Bu yüzden, American Airlines’ın yukarıda belirttiğimiz uçuşları sırasında Los Angeles’a inilerek, akaryakıt ikmâli yapılmak zorunda kalındı.

15 Nisan 2018 tarihinden itibaren ise American’ın Rusya hava sahasını kullanan uçuşları normale döndü.