MNG - Airbus A300

Dubaili Yatırımcıdan, MNG’ye İlgi

İki yıllık durgunluğun ardından Türkiye’deki havayolu şirketleri ilk defa bu kadar erken yaz sezonunun iyi geçeceğinin sinyalini aldılar.

Charter’a açılan Rusya pazarı, Avrupa’daki biraz daha normalleşme yazı umut dolu hale getirdi.

Bu beklentiyi Suriye’ye yapılan operasyon nasıl etkiler? Savaşın yaktığı alan çapı büyür mü? Henüz bunları konuşmak için erken.

Tüm bunlar yaşanırken geçtiğimiz günlerde ilginç bir gelişme yaşandı. Dubai merkezli bir yatırım şirketi, MNG Havayolları’nı almak üzere görüşmelere başladı.

Kurulduğu günden bu yana istikrarını sürdüren, kargo pazarının ağır oyuncularından MNG’nin satılıp satılmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Ancak Dubaili grubun MNG’nin patronu Mehmet Nazif Günal’a iyi bir teklif de yaptığı gelen haberler arasında. Bekleyeceğiz göreceğiz.

MNG – Airbus A300

Durum Kritik

MNG’nin sürpriz satışından sonra bugünlerde en çok sorulan soru ise AtlasGlobal’in durumu.

Önce Avrupa, ardından Ukrayna’daki tarifeli uçuşların durdurulması, buna bir de Ercan hattından çekildiği iddialarının ortaya atılmasıyla havayolunda ciddi bir panik rüzgarı esti.

Hemen açıklama yapıldı, Ercan sefer sayısının sayede düşürüldüğü ama tarifeli uçuşların önemli bölümüne devam ettiği bilgisi verildi.

AtlasGlobal iade ettiği uçakların yerine yenilerini alamamışken, personele “Antalya’ya yerleşmeye hazır mısınız?” diye sorulurken, ekim ayından sonra charter operasyonunun bitmesiyle yeni bir iş planı konuşulamazken nasıl bir gidiş yaşanacağı merakla bekleniyor.

Onur Air Uçak Arıyor

Onur Air ise bu yaz sezonu için iyi charter anlaşmalarına imza attı.

Her zaman yumurtalarını farklı sepetlere dağıtan havayolu en az dört uçağın peşinde. Ancak piyasadan şu an uygun fiyata uçak bulabilmek neredeyse imkansız.

Geçen iki yılda bu tür ek talepleri diğer havayollarından wet lease uçak kiralayarak çözen Onur Air’in bu yıl nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor. Çünkü diğer havayollarının da elinde fazla uçak yok.


Posted

in

Tags: