Air New Zealand’dan Bebekli Yolculara Büyük Kolaylık

Air New Zealand yeni, inovatif koltuklarını tanıttığında takvimler 2010 yılının Aralık ayını gösteriyordu.

Air New Zealand, Premium Economy sınıfındaki yeni koltuklarını “Spaceseat” ve Economy Class’taki yeni koltularını ise “Skycouch” olarak markalandırmıştı.

Oturma düzeni 3-4-3 şeklinde olan Economy Class kabininde pencere kenarlarındaki ilk 10 sıra, Sykcouch koltuklarına ayrılmıştı.

Air New Zealand_skycouch

Arzu edenler buradaki üç koltuğu birden satın alarak küçük bir yatak haline getirebiliyor.

Koltuklarda bulunan özel ayak dinlendirme bölümleri 180 derece konumuna getirilerek koltuk zeminlerinin genişletilmesi sağlanıyor. Üç koltuğun yan yana genişliği yaklaşık 1,5 metreyi buluyor.

Air New Zealand’dan Bebekli Yolculara Büyük Kolaylık

Air New Zealand, ilk olarak 2011’in sonlarına doğru hizmete giren bu inovatif koltuklarında yıllar sonra yeni bir adım daha attı.

Yeni geliştirilen bebek emniyet kemeri sayesinde, normal seyir esnasında anne babalar, kemer ikaz ışığı yandığında bebeklerini kucaklarında tutmak zorunda kalmayacak.

Bunun yerine bebekler, Skycouch’un üzerinde rahat bir biçimde yatmaya devam edecek.

Air New Zealand – Skycouch

Bu sayede hem bebek hem de ebeveyn, yolculuğu konforlu bir biçimde sürdürecek.

Ayrıca yeni bir bebek puseti de seçeneklere dahil edildi.

Yine bu koltuklarda kullanılan emniyet kemeri sisteminin geliştirilmesiyle birlikte, daha önce iki yetişkin veya bir yetişkin ile bir çocuğun birlikte yatarak seyahat edebildiği bu koltuklarda artık aynı anda iki çocuk birlikte yatabilecek.

Air New Zealand’ın yolcu deneyiminden sorumlu genel müdürü Anita Hawthorne yaptığı açıklamada, getirdikleri yeniliğin özellikle ailece seyahat edenler tarafından beğenileceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Hawthorne ayrıca, Skycouch’un tam manasıyla bir “oyun değiştirici” ürün olduğunu ve ilk başta yetişkin çiftleri hedefleyerek geliştirdikleri Skycouch’u çocuklu ailelerin de büyük bir keyifle benimsediğini sözlerine ekledi.

Skycouch’un bebekler için geliştirilen özel kemer sistemi resmî onayların alınmasının ardından bu yılın içerisinde şirketin Boeing 777 ve 787-9 filolarında hizmete girecek.

Yeni koltuklar ilk olarak, önümüzdeki ay (10-12 Nisan 2018 arasında) Hamburg’ta düzenlenecek Aircraft Interiors Expo fuarında sergilenecek.

Yeni emniyet kemeri sistemi, Skycouch tipi koltukları kullanan bir diğer havayolu China Airlines’ta da geçerli olacak.