Qantas, Perth-Londra Uçuşlarına Başlıyor

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas, ilk olarak 2016 yılının Aralık ayında duyurduğu Perth – Londra (Heathrow) tarifeli uçuşlarına başlıyor.

İlk uçuşun 24 Mart 2018 (Cumartesi) tarihinde icra edilmesi planlanıyor.

Böylece Avustralya ile İngiltere arasında hiç duraklama yapmaksızın uçakla seyahat etmek ilk kez mümkün hale gelecek.

Qantas – Boeing 787-9

Dünyanın en uzun hatlarından bir tanesi olacak Perth ile Londra arasındaki 14.499 km’lik mesafenin yaklaşık 17 saatte tamamlanacağı hesaplanıyor.

Qantas’ın Londra hattının ilk ayağı Melbourne – Perth şeklinde düzenlenerek, uçuş Melbourne – Perth – Londra şeklinde yapılacak.

Qantas bu uçuşlarını, filosuna 2017 yılının sonlarından itibaren katılmaya başlayan Boeing 787-9 tipi uçaklarla yapacak. 42 Business + 28 Premium Economy + 166 Economy Class olmak üzere bu uçaklarda toplam 236 koltuk bulunacak.

Qantas – Boeing 787-9 – Business Class

Perth – Londra hattından verim alınması durumunda, Sydney – Chicago ve Melbourne – Dallas hatlarının da yine aynı tip uçaklarla icra edilmesi planlanıyor.

Bilet Fiyatları Nasıl?

Qantas’ın Perth – Londra uçuşlarıdan merak edilen konuların başında tabii olarak bilet fiyatları geliyor.

Şirket, bu hatta direkt uçuş yapmasına karşın bilet fiyatlarını, aynı hatta aktarmalı seferler düzenleyen rakipleriyle aynı seviyede tutmuş.

Perth’ten Londra’ya Hong Kong aktarmalı uçuş yapan Cathay Pacific, Abu Dabi aktarmalı Etihad ve Dubai aktarmalı Emirates’in bilet fiyatları, Qantas ile aynı seviyede bulunuyor.

Bakalım uçuşlar fiilen başladıktan sonra bilet fiyatlarında bir değişiklik olacak mı?

İkram Kalitesi

Uçuş süresinin bir hayli uzun olması, Qantas’ın bu hatta özel bir ikram menüsü hazırlanmasına sebep oldu.

Sydney Üniversitesi bünyesindeki Charles Perkins Centre ile bir işbirliği yapan Qantas, yolcuların daha rahat bir biçimde uyumasını sağlayacak menü içerikleri üzerinde çalıştı.

Yolculara sunulacak yiyecek ve içecekler hazmı kolaylaştırıcı, rahatlatıcı ve su kaybını azaltanlardan seçildi.

Mesela menülerin hiç birinde acı biber bulunmuyor.

Yemeklerin lezzetinin, Sydney merkezindeki iyi bir restoranda sunulanlara denk olduğu belirtiliyor.

Kanguru Hattı Değişiyor

Qantas buna ilave olarak, meşhur Kanguru Hattı‘nda da değişikliğe gidiyor.

Önümüzdeki Pazar günü başlayacak olan 2018 Yaz Tarifesi ile birlikte, halihazırda Airbus A380 tipi uçaklarla Sydney – Dubai – Londra şeklinde icra edilen seferler, Singapur Changi Havalimanı üzerinden yapılmaya başlanacak ve Dubai aktarması, Qantas’ın programından çıkacak.

Superjumbo kategorisinde olmayan ama çok uzun menzilli uçabilen yeni nesil Airbus A350 ve Boeing 787’lerle, geçmiş yıllarda kârlı olmadığı için son verilmiş bazı hatların yeniden açılması gündeme gelecek gibi görünüyor.

Ayrıca diğer bazı havayolu şirketleri ile birlikte Qantas’ın planları bize şunu gösteriyor:

Airbus A350 ve Boeing 787’nin uzun menzilli versiyonlarının hizmete girmesiyle birlikte, bazı havayolu şirketleri çok uzun mesafeli hatlarda direkt uçmaya başlayarak yolcularını ara bir havalimanında aktarma yapmak mecburiyetinden kurtaracak.

Perth – Londra hattının kârlı bir biçimde işletilebilmesi durumunda Qantas, 2022 yılına kadar Avustralya’nın doğu kıyısı ile (Sydney, Melbourne gibi kentler) Londra, New York, Paris ve Rio de Janeiro arasında yine direkt uçuş başlatmayı planlanıyor.


Posted

in

Comments

2 responses to “Qantas, Perth-Londra Uçuşlarına Başlıyor”