Singapore Airlines, Blockchain Teknolojisi Kullanmayı Planlıyor

Singapore Airlines, sadakat programı çerçevesinde son günlerin en fazla konuşulan teknolojisi blockchain‘i kullanmaya hazırlanıyor.

Singapore Airlines’ın KrisFlyer adlı sadakat programı için geliştirilecek bir dijital cüzdan uygulaması ile üyelere, bu farklı teknoloji ile tanışma fırsatı verilecek.

Söz konusu uygulamanın önümüzdeki altı ay içerisinde kullanıma hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Uygulama, üyelerin yanı sıra, KrisFlyer işortakları tarafından da kullanılabilecek.

Program üyelerinin hesaplarında biriken miller “sayısallaştırılarak”, yine program üyesi olan perakende işyerlerinde para yerine işlem görecek.

Singapore Airlines bu önemli projede KPMG Digital Village ve Microsoft ile beraber çalışıyor.

Şirketin CEO’su Goh Choon Phong yaptığı açıklamada, böyle bir konuda blockchain teknolojisini kullanan ilk havayolu şirketi olacaklarını belirtti.

Singapore Airlines’tan geçtiğimiz ay yapılan bir başka açıklamada, şirketin rekabetçi yapısını koruyabilmek için önümüzdeki yıllarda dijital teknolojilere yüz milyonlarca dolar yatırımda bulunacağı duyurulmuştu.

KrisFlyer için geliştirilecek blockchain teknolojili dijital cüzden uygulamasını da bu dönüşüm programı kapsamında düşünebiliriz.

Hatırlanacağı üzere Lufthansa Group, 2017 yılı içerisinde İsviçre merkezli Winding Tree firmasıyla bir içerik ortaklığı anlaşması yaparak, seyahat sektöründeki blockchain temelli ilk pazar yerini geliştirme çalışmalarına katılmıştı.

Firma bu sayede, bir yandan hizmet sağlayıcıların kâr marjının artacağını, diğer taraftan da seyahat etmenin daha ucuz hale geleceğini savunuyor.

İlk bakışta birbirine zıt görünen bu iki gelişmenin nasıl sağlanacağı ise blockchain mantığında gizli.

Winding Tree tarafından hazırlanan pazar yeri, günümüzde seyahat sektörünü domine etmiş olan önde gelen aracıları devre dışına çıkarmayı amaçlıyor.

Lufthansa – Winding Tree işbirliği sayesinde hem yeni kurulmuş olan bir firma seyahat sektörüne kolayca adım atmış olacak, hem de böylesine büyük bir havayolu grubu içerisinde blockchain teknolojisi denenmiş olacak.