Indigo_ Airbus_take_off

IndiGo, Avrupa Uçuşlarına Başlıyor

Düşük maliyetli taşıyıcı iş modelini benimseyen ve aynı zamanda Hindistan’ın en kârlı havayolu şirketi olan IndiGo, bu yılın sonundan itibaren Avrupa’ya seferlere başlıyor.

IndiGo böylelikle, uzun menzilli hatlarda faaliyet gösteren Hindistanlı ilk düşük maliyetli taşıyıcı olacak.

Yeni Delhi çıkışlı olarak planlanan ve Airbus A330 tipi uçaklarla icra edilecek uçuşlar Londra, Paris ve Madrit’e gerçekleştirilecek.

Maliyetleri düşük tutabilmek amacıyla Londra’da Gatwick ve Paris’ta Orly havalimanları tercih edilmiş.

Uçakların koltuk konfigurasyonu, yoğun bir biçimde Economy Class ve az sayıda Premium Economy Class olacak şekilde ayarlanmış.

Avrupa’daki bu üç noktanın yanı sıra, Yeni Delhi ile Hong Kong arasında da seferler yapılmaya başlanacak.

Indigo_ Airbus_take_off
IndiGo – Airbus A320neo

Şirketin bir üst düzey yöneticisinin verdiği bilgiye göre IndiGo uçuşlarındaki bilet fiyatları, pazardaki mevcut rakiplerine nispeten %30 oranında daha düşük olacak.

Böylelikle bu genç ve çevik havayolu şirketi, Hindistan ile Avrupa ve Güneydoğu Asya pazarlarına yeni bir soluk getirmiş olacak ve dünyanın diğer böglelerindeki emsalleri gibi, filosuna geniş gövdeli uçakları katacak.

IndiGo’nun ayrıca, sürekli bir biçimde zarar eden devlet şirketi Air India’nın dış hat operasyonunu devir almak gibi bir de talebi bulunuyordu.

Şirket belli ki o konunun uzayıp gitmesi sebebiyle, uzun menzilli pazara doğrudan kendi imkânlarıyla girmeye karar vermiş.

Halihazırda filosunda 155 uçak bulunan IndiGo, 41 tanesi iç ve 8 tanesi dış hat olmak üzere toplam 49 hatta hizmet veriyor ve %39 oranındaki pazar payıyla bu açıdan Hindistan’ın en büyük havayolu şirketi konumunda bulunuyor.