China_Southern_Airlines_Airbus A380

China Southern ve American Airlines Daha Fazla İşbirliği Yapabilir

China Southern Airlines yönetim kurulu başkan yardımcısı Tan Wan Geng yaptığı açıklamada, American Airlines ile yaptıkları işbirliğinin kapsamını önümüzdeki dönemde genişleteceklerini belirtti.

Tan Wan Geng, ABD ile Çin arasındaki pazarın oldukça büyük olduğunu ve bu pazarı daha da büyütmek için Amerikalı ortaklarından destek beklediklerini vurguladı.

Hatırlanacağı üzere, 2017 yılının başlarında American Airlines, China Southern’den 200 milyon USD tutarında hisse satın alarak bu şirkete ortak olmuştu. Söz konusu tutar karşılığında, China Southern’in %2,76 oranında hissesi, American portföyüne geçmişti.

Böylece, ABD’nin en büyük ikinci havayolu şirketi ile Çin’in en büyük havayolu şirketi, uzun vadede çok önemli sonuçlar doğurabilecek bir işbirliğine imza atmıştı.

Gelecek yıllarda her iki havayolu şirketinin de karşılıklı olarak uçuş sayısını artırması bekleniyor.

China Southern, yapımı halen devam eden ve 2019 yılı sonlarında hizmete girmesi beklenen Pekin Daxing Havalimanı ile birlikte stratejik bir değişikliğe giderek, “ikili hub” uygulamasına geçecek.

2025 yılına gelindiğinde Daxing Havalimanı’nda 250 uçak konuşlandırmayı planlayan şirket buradan, Kuzey Amerika ve Avrupa’ya seferler düzenleyecek.

Halen New York ve Los Angeles’a seferleri bulunan China Southern, ABD’de daha fazla kente ve daha yüksek sıklıkta uçmak istiyor.

Bu noktada, American Airlines’ın oneworld, China Southern’ın ise Skyteam ittifakına üye olduğunu hemen hatırlatalım. Taraflar arasındaki işbirliğinin gelişmesiyle birlikte, China Southern’ın oneworld’e geçiş yapacağı şeklindeki iddialar da kuvvetlenmiş durumda.

American Airlines şu an itibarıyla büyük çoğunluğu Amerika kıtaları ve Avrupa’da olmak üzere 50 farklı ülkede 350 noktaya sefer düzenliyor. Ayrıca, ABD’deki bazı büyük şehirler ile Pekin ve Şanghay arasında da uçuşları bulunuyor.

China Southern ise, filosunda yer alan 700’e yakın uçakla, 40 farklı ülkede 200’den fazla destinasyona sefer yapıyor. Avustralya, Yeni Zelanda ve Güneydoğu Asya, şirketin odaklandığı başlıca bölgeler arasında bulunuyor.