Bagaj_etiketi_eski

Emirates, “Evde Check-in” Hizmetini Test Ediyor

Emirates, yolcu deneyimini daha pürüzsüz bir hale getirmek amacıyla “evde check-in” hizmetini devreye sokmaya hazırlanıyor.

Söz konusu hizmet çerçevesinde Emirates tarafından görevlendirilmiş olan bir personel, özel olarak hazırlanmış bir araçla, bu hizmetten faydalanmak isteyen yolcunun evine gidiyor.

Yolcunun bagajı, sanki havalimanındaymış gibi “check-in” işlemi yapılarak, biniş kartı ve bagaj etiketi basılıyor.

Bu sayede, uçak yolculuğunun en sıkıntılı noktalarından bir tanesi olan bavul taşıma ve bu şekilde havalimanında kuyruğa girme mecburiyeti ortadan kalkıyor.

Emirates’in denemekte olduğu yeni hizmet hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor.

Ancak böyle ayrıcalıklı bir seçeneğin Economy Class bileti ücretine dahil olacağı pek de tahmin edilmiyor.

Böyle bir hizmet ya sadece Business ve First Class yolcularına, ya da bunun için ilave ücret ödeyecek yolculara sunulacaktır.

Gerçekten de, özellikle büyük ve ağır bavullarla seyahat etmenin ne denli zor olduğu düşünüldüğünde, böyle bir hizmet yolcular tarafından sıklıkla tercih edilebilir.

Öte yandan, bu tarz bir hizmeti ilk düşünen Emirates değil.

AirPortr adlı firmayla işbirliği yapan British Airways, Londra Heathrow Havalimanı’nın çevre yolu niteliğindeki M25’in iç bölgesinde yaşayan yolcuların bavullarını evlerinden aldırıyor.

Airportr – Bagaj teslim hizmeti

Yolcular bu hizmet için Airportr’nin mobil uygulamasını kullanıp, bavullarının sayısına göre 30 Pound’dan başlayan fiyatlarla ödeme yapıyor.

Görünen o ki, uçak yolculuğunu daha zahmetsiz hale dönüştürebilmek için, önümüzdeki dönemde de benzer çalışmalar devam edecek.

Airportr aynı zamanda, şehirde gideceğiniz yere de teslim yapabiliyor. Yani Londra’ya vardığınızda bavulunuzu yanınızda taşımak yerine Airportr ofisine teslim ederek, bavullarınızın, gideceğiniz ev veya otele gönderilmesini sağlayabiliyorsunuz.

Bu hizmet, Türk Hava Yolları’nın “Miniport” adını verdiği kolaylığa benziyor.

THY Miniport

Miniport hizmeti çerçevesinde, hem İstanbul’a gelirken, hem de İstanbul’dan dönerken bagajınızı, THY’nin Taksim ve Atatürk Havalimanı’nında bulundan Miniport ofislerine veya şirketin anlaşmalı otellerinden birinden yapacağınız rezervasyon ile yetkili bir kuryeye teslim edebilirsiniz.