THY’den, Yolcu Deneyimine Önemli Katkı

THY'den yeni hizmet: Miniport
THY’den yeni hizmet: Miniport

Türk Hava Yolları (THY), “Miniport” adını verdiği yeni bir hizmetle, yolcu deneyimini geliştirmeye devam ediyor.

Bu hizmetin özellikle, İstanbul’a gelen turistlerin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz.

Bilenler bilir; turist olarak gittiğiniz bir yerden dönerken, uçuşunuz geç saatlerdeyse, otelden check-out yapacağınız saat canınızı sıkar.

Zira otellerdeki check-out saati genelde en geç öğlen saat 12:00’deyken, uçuşun akşam saatlerinde olması, uçuş saatine kadar bulunduğu şehri gezmeye devam etmek isteyenleri, bavullarının ne olacağı konusuyla baş başa bırakır.

Ya bavulu yanınınızda taşımanız gerekir, ya da otele bırakmanız…otele bırakmak güzel bir çözüm gibi görünse de, havalimanına gitmeden önce bir kez daha otele dönmek zorunda kalmak, can sıkıcı olabilir.

Benzer bir biçimde, ziyaret ettiğiniz kente erken saatlerde vardığınızda da, otele check-in saati sorun olacaktır. Otel check-in saatleri genelde saat 14:00 civarında bulunuyor.

İşte THY’nin Miniport adını verdiği bu hizmet sayesinde, bu her iki durum ortadan kalkıyor.

Hem İstanbul’a gelirken, hem de İstanbul’dan dönerken, THY’nin Taksim ve Atatürk Havalimanı’nında bulundan Miniport ofislerine bagajınızı teslim edebilir, isterseniz şirketin anlaşmalı otellerinden birinden yapacağınız rezervasyon ile kuryeye teslim edebilirsiniz.

THY Miniport
THY Miniport

Anlaşmalı kargo şirketi belirtilen saatte bavulunuzu alıp havalimanına ulaştırırken, sizler de bu süreci akıllı cihazlarınızdan takip edebiliyorsunuz.

Gezinizi bitirip havalimanına gittiğinizde ise, yeniden bavulunuzu teslim alıp, seyahatinize kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.

Taksim Miniport ofisi haftanın her günü 07.00-23.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Yolcuların, uçuşlarından en az beş saat önce valizlerini THY ofisine teslim etmesi gerekiyor.

Atatürk Havalimanı’nın dış hatlar terminalindeki metro katında bulunan Miniport ofisinde ise herhangi bir saat kısıtlaması bulunmuyor ve ofisin açık olduğu her saatte bagaj teslimi yapmak mümkün.

Miniport bagaj taşıma hizmeti nasıl gerçekleştirilir?

THY Miniport
THY Miniport

Yolcu, Miniport ofisini ziyaret eder ve uçuş bilgilerini görevliye bildirir.

Gerekiyorsa online check-in işlemi yapılır, bagaj teslim alınır ve karşılığında bagaj teslim fişi verilir.

Yolcunun bagajı Taksim Miniport ofisinden Atatürk Havalimanı dış hatlar metro katındaki Miniport ofisine Aras Kargo aracılığıyla taşınır.

Yolcu, bagajını Atatürk Havalimanı’ndaki Miniport ofisinden teslim alır, check-in alanındaki kontuarlara teslim eder ve biniş kartını alır.

Miniport Taksim ofisinden haftanın her günü üç kez sefer düzenlenir:

1. Sefer – 09:00
2. Sefer – 13:30
3. Sefer – 18:30

Miniport bagaj taşıma hizmeti Atatürk Havalimanı’ndan Taksim doğrultusunda da gerçekleştirilebilir.

Miniport bagaj taşıma hizmeti özel güvenlik kriterleri gerektiren uçuş noktaları olan ABD, İsrail, Kanada ve İngiltere’ye seyahat eden yolcuları için geçerli değildir.


Posted

in

Comments

2 responses to “THY’den, Yolcu Deneyimine Önemli Katkı”