LATAM Airlines, Üç Yeni Noktaya Sefer Başlatıyor

LATAM Boeing 787-9 Dreamliner

Şili merkezli LAN ve Brezilyalı TAM şirketlerinin birleşmesiyle kurulan LATAM Airlines, 22 Haziran 2012 tarihinden bu yana faaliyetlerine tek çatı altında devam ediyor.

Güney Amerika kıtasının bir numarası konumundaki şirket, uçuş ağına üç yeni dış hat noktası ekleyeceğini duyurdu.

LATAM, Sao Paulo çıkışlı olmak üzere Boston, Roma ve Lizbon‘a tarifeli seferler yapmaya başlayacak.

Söz konusu seferler 2018 yılı içerisinde başlayacak.

Boston, LATAM’ın ABD’deki altıncı uçuş noktası (Los Angeles, Miami, New York, Orlando, Washington DC) olacak ve yıl ortasında hizmete girecek.

Sao Paulo – Roma hattı ise 16 Mart 2018 tarihinde açılacak ve haftada üç kez icra edilecek. Temmuz ayından itibaren ise haftada beş uçuş düzenlenmesi planlanıyor.

LATAM’ın Milano’dan sonra İtalya’daki ikinci uçuş noktası olacak Roma hattında, iki kabin sınıflı (191 Economy + 30 Business) Boeing 767 tipi uçaklarını kullanılacak.

Açılacağı duyurulan Lizbon hattına ilişkin olarak ise henüz ayrıntılı bir bilgi verilmiş değil.

LATAM halihazırda Avrupa’da, Barselona, Frankfurt, Londra, Madrid, Milano ve Paris olmak üzere toplam altı noktaya sefer düzenliyor.

Ülkemiz açısından değerlendirdiğimizde, halen İstanbul ile Sao Paulo arasında sadece Türk Hava Yolları (THY) uçuş yapıyor.

Bunun haricinde Türkiye ile Brezilya arasında doğrudan seferlerle hizmet veren herhangi bir havayolu şirketi bulunmuyor.

THY’nin yanı sıra LATAM’ın da Sao Paulo – İstanbul hattında sefer yapıp yapmayacağı, önümüzdeki dönemde belli olacak.