Boeing, Avrupa’daki İlk Üretim Tesisini İngiltere’de Açacak

Dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden bir tanesi olan Boeing, Avrupa’daki ilk üretim tesisini, İngiltere’nin Sheffield kentinde açacak.

Boeing, 12 Eylül 2017 tarihinde düzenlenen bir törenle, Sheffield Business Park’da inşa edilecek tesisin temelini attı.

Boeing, İngiltere’deki üretim tesisinin temelini attı (12 Eylül 2017)

6.200 m2 büyüklüğe sahip olan ve 2018 yılının sonlarına doğru bitirilmesi hedeflenen tesiste, Boeing 737, 737 MAX ve 777 tipi uçaklarda kullanılan “harekete geçirme sistem parçaları” üretilecek.

Bu parçalar, uçak kanadının arka tarafında yer alan flap’leri hareket ettirmeye yarıyor.

25 milyon USD’ye mâl olması beklenen yeni fabrika aslında, Boeing’in bazı teknolojileri kendisinin üretmesine yönelik olarak başlattığı geniş kapsamlı bir programın bir alt bölümü.

Burada üretilecek parçaların daha verimli ve daha düşük maliyetli olması amaçlanıyor.

Ayda 8.000 civarında parça üretecek tesiste ilk aşamada 30 kişi çalışacak. Bu sayı daha sonra 50’ye kadar çıkacak.

İlk 30 kişilik grubun içerisinde, Sheffield Üniversitesi’ne bağlı “Gelişmiş Üretim Araştırma Merkezi’nin (Advanced Manufacturing Research Centre (AMRC)) eğitim bölümünden mezun 19 “üretim çırağı” da bulunuyor.

Sheffield Üniversitesi, Boeing tarafından açılacak olan tesise büyük önem veriyor.

Halihazırda İngiltere’deki değişik noktalarda satış, eğitim, hizmetler gibi kategorilerde toplam 2.200 kişiyi istihdam eden Boeing, 2018 yılında bu ülkedeki 80. yılını kutlayacak.

İngiliz hükümetiyle uzun vadeli ve geniş kapsamlı bir işbirliği içerisindeki şirket, önümüzdeki yıllarda bu ülkede 2.000 kişiye daha istihdam sağlayacak yeni yatırımları hayata geçirecek.

Öte yandan, Boeing’in ezeli rakibi Airbus’ın da İngiltere’de oldukça önemli yatırımları bulunuyor.

Airbus, tüm kanat üretimini burada yapıyor. Tasarım ve üretimin büyük bölümü Bristol yakınlarındaki Filton’da yapılırken, işin montaj kısmı, Galler’in Broughton kentinde gerçekleştiriliyor.

Filton’daki tesiste 4.000, Broughton’dakinde ise 6.000 kişi çalışıyor.

Hatırlanacağı üzere Airbus, bundan tam iki sene önce, 14 Eylül 2015 tarihinde ABD’nin Alabama eyaletinin Mobile kentinde, bu ülkedeki ilk üretim tesisini resmen hizmete açmıştı.

Burada üretilen ilk uçak ise (Airbus A321), 25 Nisan 2016 tarihinde yapılan bir törenle, JetBlue firmasına teslim edilmişti.


Posted

in