American Airlines’tan “Bulut” Hamlesi

American Airlines – Sosyal Medya Merkezi

İş zekasıbulut bilişim ve tahmine dayalı analiz uygulamaları, şirketlerin yakın bir gelecekte en fazla yatırım yapmayı planladıkları üç ana konu başlığı olarak ön plana çıkıyor. Bunları, “Nesnelerin İnterneti” kavramı takip ediyor.

Dünyanın en büyük havayolu şirketi American Airlines bu çerçevede, bilişim uygulamalarına ilişkin son derece önemli stratejik bir değişime gitmeye hazırlanıyor.

Bir başka dev şirket IBM ile işbirliği yapan American, bir çok kritik uygulamasını buluta taşımanın planlarını yapıyor.

Şirketin web sitesi, kargo müşteri sitesi, mobil uygulaması ve havalimanlarındaki check-in kioskları, IBM tarafından sağlanan bulut hizmeti içerisine alınacak.

American Airlines’ın bulut iş modeli, melez bir yapıya sahip olacak.

Müşteriye bakan sistemler buluta aktarılırken, rezervasyon sistemi ve sadakat programının altyapıları ise American bünyesinde kalacak.

Bu sayede özellikle yolcuların kullanmakta olduğu sistemlerin çok daha stabil bir şekilde çalışması hedefleniyor.

Ayrıca günümüz itibarıyla online ortamda yolculara sunulamayan bazı seçeneklerin, bulut sistemine geçişle birlikte mümkün hale geleceği belirtiliyor.

American Airlines’ın bulut kararı, IBM açısından havayolu sektöründeki bir başka önemli adım anlamına geliyor.

IBM bundan önce de benzer büyük projelere imza atmıştı.

Apple, IBM ve United Airlines, yolcu deneyimini geliştirme amacıyla, United personeline özel bir mobil uygulama projesine girişmişti.

2016 yılı ortalarında Cathay Pacific, gategroup ve IBM işbirliği ile hayata geçirilen ve Catering Planner adı verilen ikram operasyonu uygulamasında da bulut teknolojisi altyapısı kullanılıyor.

IBM, 2014 yılında ise Lufthansa ile yine geniş kapsamlı bir stratejik işbirliği anlaşması yapmış ve bu dev şirketin tüm BT altyapısının işletilmesini üstlenmişti.


Posted

in