THY, ABD Çıkışlı Uçuşlarda “TSA Pre✓®” Uygulamasına Başladı

Türk Hava Yolları (THY), ABD Ulaşım Güvenlik Dairesi (Transportation Security Administration – TSA) tarafından yürütülen “Precheck” programını (TSA Pre✓®) uygulayan havayolu şirketleri listesine dahil oldu.

ABD’deki havalimanlarından seyahat edecek THY yolcuları, bu programa üyelikleri bulunması halinde havalimanlarındaki güvenlik kontrollerinden daha hızlı geçecek.

Ebeveynleri ya da bir yetişkinin gözetiminde seyahat eden 12 yaş ve altı çocuklar da yine TSA Pre✓® hizmetinden faydalanabilecekler.

Hızlandırılmış güvenlik taraması imkânı sunan “Precheck” programına katılan yolcuların, havalimanlarındaki güvenlik kontrol noktalarında ayakkabılarını, ince, hafif ceketlerini, laptopları ve el bagajlarında bulunan likid sıvıları çıkarmalarına gerek kalmıyor.

Ancak bunun için yolcuların kişisel bilgilerinin yanı sıra, parmak izlerini vermeleri ve beş yıllık bir süre için 85 USD ödemesi gerekiyor.

TSA Pre✓® programı günümüz itibarıyla dünya genelinde 180 havalimanında, 37 havayolu tarafından uygulanıyor:

Aeromexico, Air Canada, Alaska Airlines, Allegiant Air, American Airlines, Aruba Airlines, Avianca, Boutique Airlines, Cape Air, Copa Airlines, Delta Air Lines, Dominican Wings, Emirates, Etihad Airways, Frontier Airlines, Hawaiian Airlines, InterCaribbean Airways, JetBlue Airways, Key Lime Air, Lufthansa, Miami Air International, OneJet, Seaborne Airlines, Silver Airways, Singapore Airlines, Southern Airways Express, Southwest Airlines, Spirit Airlines, Sun Country Airlines, Sunwing Airlines, Swift Air, Turkish Airlines, United Airlines, Virgin America, Virgin Atlantic, WestJet ve Xtra Airways.

TSA’in verdiği bilgiye göre, 2017 yılı Nisan ayı içerisinde, TSA Pre✓® programı üyesi yolcuların %97’si, güvenlik taraması noktalarından beş dakikadan daha az bir sürede geçiş yaptı.

TSA Precheck Security At The Salt Lake City Airport

Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve İcra Komitesi Başkan Vekili Bilal Ekşi konuyla ilgili olarak;

“Yolcularımızın konforu, rahatlığı ve kusursuz uçuş deneyimi Türk Hava Yolları’nın birinci önceliği. Yolcularımıza sorunsuz ve konforlu bir uçuş deneyimi sunmak için durmaksızın çalışıyoruz.

Bu iş birliği sayesinde yolcularımızın hem zamandan tasarruf etmelerini, hem de güvenlik kontrolünden geçerken kişisel aksesuarlarını çıkarmak zorunda bırakmayarak yolculuk streslerini azaltmayı hedefledik.

TSA Pre✓®, dünyanın önde gelen havayollarıyla çalışan oldukça saygın bir program. Yolcularımıza sunduğumuz uçuş deneyiminin kalitesi bu hizmetimiz ile daha da artacaktır.” dedi.

Global Entry ve TSA Precheck Uygulama Programı (TSA Precheck Application Program) üyeleri, söz konusu uygulamadan yararlanabilmekteler.

Ayrıca, NEXUS ya da SENTRI’ye kayıtlı ABD vatandaşları ile ABD’de kalıcı oturma iznine sahip kişilerin yanı sıra NEXUS’a kayıtlı Kanada vatandaşları da yine TSA Pre✓® uygulamasından faydalanma hakkına sahipler.

Daha detaylı bilgi için, konuyla ilgili web sitesi ziyaret edilebilir.

Güvenli seyahat programına kayıtlı üyeler, Özel Yolcu Numaralarını Türk Hava Yolları rezervasyonlarına, kiosklarda ya da check-in kontuarlarında ekleyerek, TSA Pre✓® hizmetini deneyimleyebilecekler.

Check-in sırasında, her bir biniş kartı için ekranda bir TSA Pre✓® göstergesi belirecek.