British Airways, New York’taki Terminalini Yeniliyor

British Airways, New York JFK Havalimanı’nda kullanmakta olduğu terminalini (Terminal 7) yeniliyor.

Şirket, 2018 yılının sonuna kadar tamamlanması hedeflenen projeye 67 milyon USD harcayacak.

Bu sayede yolcu deneyiminin şimdikine göre çok daha iyi bir seviyeye çıkarılması amaçlanıyor.

Günümüz trendlerine daha uygun daha ferah bir ortam, yemek konusunda daha fazla çeşit, yeni özel yolcu salonları gibi noktalar, söz konusu yenileme projesinin öne çıkan başlıkları.

Check-in bankolarının bulunduğu alan, ilegüvenlik kontrolü ve uçağa biniş kapılarının yer aldığı noktalar da baştan aşağıya yeniden tasarlanarak, yolcuların bekleme süreleri en aza indirilmeye çalışılıyor.

İlave oturma alanları ve yolcuların elektronik cihazlarını şarj edebilecekleri masalar, yine uçağa biniş kapılarının çevresindeki bölgeyi yolcular açısından daha konforlu bir hale getirmeyi hedefliyor.

First ve Business Class yolcuları için ise tamamen ayrı özel bir check-in alanı (Premium Zone) ve güvenlikten hızlı geçiş (Fast Track) koridoru oluşturuluyor.

Bu segmentte yer alan yolcuların kullanacağı salonlar da tahmin edildiği üzere bambaşka bir görünümle yolcuların beğenisine sunulacak.

Ayrıca, duty-free satış yapılan perakende dükkânların sayısı artırılacak ve tamamen yenilenen bir müşteri ilişkileri masası ile yolcuların yardımına daha etkin bir biçimde cevap verilecek.

Tabii bu noktada, British Airways’in New York JFK Havalimanı’ndaki özel konumuna da değinmemiz gerekiyor.

Bilindiği üzere British Airways, JFK’deki Terminal 7‘nin işletmecisi konumunda.

Bu açıdan bakıldığında şirket, dünya genelinde pek de görülmeyen bir uygulamaya imza atıyor.

Zira bildiğimiz kadarıyla, bir havayolu şirketinin, yabancı bir ülke toprakları içerisinde kendisine ait bir havalimanı terminalini işletmesi gibi bir örnek pek bulunmuyor.

Zaten British Airways, Amerikan topraklarında terminal işletmesi yapan yegâne yabancı taşıyıcı ünvanını elinde bulunduruyor.

JFK Terminal 7’yi British Airways’in yanı sıra, Iberia, Qantas, ANA, LOT, Aerolíneas Argentinas, Icelandair, Interjet, Qatar Airways ve Ukraine International Airlines firmaları da kullanıyor.

Comments

One response to “British Airways, New York’taki Terminalini Yeniliyor”