Oman Air, Büyüme Hamlesi Başlattı

Körfezin üç büyüğü olarak adlandırılan Qatar, Etihad ve Emirates Havayolları’na, son yıllarda filo ve kabin yatırımlarıyla dikkat çeken Oman Air de katıldı.

Umman’ın millî havayolu olan Oman Air, milyarlarca dolarlık 15 adet geniş gövdeli uçak siparişiyle 2018 yılından itibaren adını daha çok duyurmaya hazırlanıyor.

Oman Air: Muscat – Manchester

Omar Air CEO’su Paul Gregorowitsch, şu an 46 olan uçak sayılarını 2023 yılına kadar 70 uçağa çıkaracaklarını, 2018’de ise 15 adet geniş gövdeli uçak alacaklarını söyledi.

Airbus A350 veya Boeing 787-9 Dreamliner arasında bir tercih yapacak olan Oman Air, üreticiler ve leasing firmaları ile önümüzdeki hafta şartları konuşmak için görüşmeler yapacak.

Oman Air’in, henüz karar verilmiş olmasa da, Dreamliner almaya daha yakın olduğu çünkü halihazırda aynı tipte altı adet uçak ile operasyon yaptığı hatırlatılıyor.

Şirket geçtiğimiz günlerde, Maskat ile İngiltere’nin Manchester kenti arasında direkt seferlere başlamıştı.

Havayolunun halen teslim edilmeyi bekleyen 20 adet Boeing 737 MAX siparişi bulunduğunu hatırlatan havacılık uzmanları, Oman Air’in Peşaver, Hong Kong, Seul, Guangzhou şehirlerine uçuş başlatacağını hatırlatarak, pazarda agresif bir büyüme sergileyeceğini belirtiyor.


Posted

in