Lufthansa, Frankfurt’taki Uçuşlarını Azaltabilir

Ryanair’in Frankfurt planları, Lufthansa’yı etkileyebilir

Geçtiğimiz Kasım ayının en dikkat çekici haberlerinden bir tanesi, Ryanair’in Frankfurt Havalimanı’na ilişkin planlarıydı.

2 Kasım 2016 tarihinde yapılan bir basın toplantısıyla, Avrupa’nın lider düşük maliyetli taşıyıcısı Ryanair’in, 2017 yaz tarifesiyle birlikte Frankfurt Havalimanı’ndan uçuşlara başlayacağı duyurulmuştu.

Genelde “ikincil” havalimanlarına uçmasıyla bilinen Ryanair’in almış olduğu bu karar, gelecek yıllara dönük strateji değişikliğinin önemli adımlarından bir tanesi olarak değerlendirilmişti.

İspanya’da Palma de Mallorca (PMI), Alicante (ALC) ve Málaga (AGP) ve Portekiz’de Faro (FAO) havalimanları, Ryanair’in Frankfurt merkezinin ilk uçuş noktalarıydı.

Lufthansa, Frankfurt’taki Uçuşlarını Azaltabilir

Ryanair’in Frankfurt’a girecek olması öncelikle Lufthansa’yı rahatsız etti.

Yolcu sayısı bakımından Frankfurt pazarının üçte ikisine sahip olan Lufthansa özellikle, Frankfurt Havalimanı’nın teşvik konusunda almış olduğu son kararı net bir dille eleştirdi.

Fraport tarafından açıklanan yeni sisteme göre, bir havayolu şirketi yeni bir hat açarak veya arz ettiği kapasiteyi artırarak yolcu sayısını yükseltiyorsa, havalimanı işletmecisi tarafından ilave teşvik alıyor.

Yeni teşvik sisteminin özellikle Ryanair’in Frankfurt’a girme kararının hemen arkasından gelmiş olması, Lufthansa’nın gösterdiği tepkinin altında yatan en önemli sebep.

Lufthansa yönetim kurulu üyelerinden Harry Hohmeister yaptığı açıklamada, Fraport’un bu kararının sonucunda bazı hatları kapatabileceklerini ve hatta yeni teşvik sistemine ilişkin hukukî bir süreç başlatmayı düşündüklerini belirtti.

Lufthansa, önümüzdeki Ocak ayında söz konusu konuyu Fraport’la daha etraflı bir biçimde görüşecek.

Fraport – Hissedarlar (Kasım 2016)

Bu noktada hemen, Fraport’un önemli hissedarlarından bir tanesinin Lufthansa olduğunu da ekleyelim.

Dolayısıyla, 2017 yılının Frankfurt Havalimanı’nda bir hayli sıcak geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz.


Posted

in

,

Comments

2 responses to “Lufthansa, Frankfurt’taki Uçuşlarını Azaltabilir”