Faster, freer internet_gogo_2ku_satellite antenna

gogo, Amerika Dışında Büyümeyi Hedefliyor

Emirates_inflight_internet_economy classUçakta internet bağlantısı sağlayan teknoloji firmalarının önde gelenlerinden gogo, Amerika dışındaki pazarlarda da büyümeyi hedefliyor.

gogo, küresel kapsamda yaptırdığı bir araştırma ile, uçakta internete olan talebin hangi bölgelerde ne seviyelerde olduğunu tespit etmeye çalıştı.

İnternet bağlantısının yanı sıra, uçuş sırasında kablosuz bir biçimde sunulan eğlence içeriği yayınlarına olan rağbet de ölçüldü.

Uçakta internet bağlantısının oldukça yaygın hale geldiği ABD ve Kanada’daki pazarın artık yavaş yavaş doyum noktasına yaklaştığı ve bu bölgede, uçak içi internet bağlantısı sağlayan şirketlere pek de yeni müşteri bulma ve büyüme imkânı kalmadığı görülüyor.

Yine aynı araştırmanın ilgin. sonuçlarından bir tanesi, dünya genelindeki uçak yolcularının %90’ının yanında en az bir tane kablosuz bağlantı özelliğine sahip bir elektronik cihaz bulunuyor.

ABD ve Kanada dışındaki bölgelerde, uçuş sırasındaki internet bağlantısına ve kablosuz eğlence içeriğine olan talep nispeten daha fazla.

Söz konusu araştırmadan da önce bu durumun farkında olan gogo, Amerika dışına açılmak için bir takım girişimlerde bulunmaktaydı.

Şirket geçtiğimiz Mart ayında, Intelsat ile bir anlaşma imzalayarak büyüme politikasının ilk adımını atmış oldu.

Bilindiği üzere gogo, Amerika’daki internet bağlantısını, yerden uçaklara gönderdiği sinyaller aracılığıyla sağlıyor.

Ancak küresel pazara açılan bir internet sağlayıcısı için bu mümkün değil. Bu yüzden de, geniş kapsamlı uygu bağlantısı hizmeti sağlayan şirketlerden bir tanesiyle işbirliği mecburiyeti doğuyor.

gogo – Intelsat işbirliği, işte bu ihtiyacın sonucunda doğmuş durumda.

Tabii iş küresel boyutta olunca, bu dev pazar için mücadele eden rakip sayısı da çoğalıyor.

Intelsat’ın yanı sıra, Inmarsat, ViaSat, Panasonic Avionics, SITA OnAir gibi şirketler de, potansiyeli çok yüksek olan uçak içi internet bağlantısı ve kablosuz eğlence içeriği yayın işlerinde rekabet ediyor.

Bakalım gogo, Amerika dışındaki büyüme hedeflerinde ne oranda başarılı olacak?

gogo_inflight internet_research_2016_002
Uçuş sırasında sunulan internet bağlantısına olan talep çok yüksek

gogo_inflight internet_research_2016_001


Posted

in

,