THY_plug and play

THY, Plug-and-Play ile İnovasyon Konusunda İşbirliği Yapacak

THY_plug and playHavayolu 101’de sık sık değindiğimiz konuların başında, inovasyon yoluyla farklılaşmak geliyor.

Aksi halde, her geçen gün bir emtia haline gelen havayolu seyahati, havayolu şirketlerinin birbirlerinin benzeri haline gelmesine ve yolcular nezdinde bilet fiyatı dışında bir farklarının kalmamasına yol açıyor.

Farklılaşmanın öneminin son derece farkında olan Türk Hava Yolları (THY) bu amaçla, teknolojik girişimleri ve kurumları bir araya getirerek farklı endüstrilere inovasyonu ulaştırmayı hedefleyen, Silikon Vadisi merkezli teknoloji girişimi topluluğu Plug-and-Play’in seyahat ve konaklama sektörü için oluşturduğu inovasyon platformunun ortaklarından biri oldu.

Küresel taşıyıcı bu platformda seyahat sektörünün geleceğine yön verecek teknolojileri keşfetmeyi, desteklemeyi ve ölçeklendirmeyi hedefliyor.

Bu işbirliği kapsamında THY, geleceğin seyahat ürünleri ve servisleri üzerinde çalışan en iyi girişimlerin belirlenmesine yardımcı olurken, erken aşama ya da büyüme evresindeki global teknoloji girişimlerine de erişim sağlayabilecek.

Plug-and-Play, 2016 yılı içerisinde gerçekleştireceği iki programın her biri için 20-30 girişimi kabul edecek.

Seçilecek girişimler üç ay sürecek program boyunca seyahat ve konaklama sektöründeki havayolu, otel, online seyahat acenteleri, global dağıtım sistemleri gibi tüm dikey alanların kategori liderlerinden mentorluk alma imkânına da sahip olabilecekler.

THY Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Ali Serdar Yakut;

“İş modellerini etkileyen yeni teknolojiler günden güne daha da karmaşıklaşırken, bir çok sektör genelinde bu sürece uyum sağlayabilmek adına, yenilikleri yakından takip etme zorunluluğu beliriyor.

THY olarak bu ihtiyaçlar doğrultusunda yeni teknolojilerin kullanımıyla katma değer yaratacak iş fikirlerini hayata geçirmek için Dijital İnovasyon birimini kurduk.

Bu birim, büyük bir yatırım kararı almadan önce test edilip, kanıtlanması gereken teknolojilere ve stratejik fırsatlara odaklanacak.

Müşteri deneyiminde yıkıcı etki yaratacak teknolojileri araştırıp, değerlendirip, test edip, uygulayacağız.

Temel araçlarımızı teşkil edecek; başarı için açık inovasyon ve birlikte çalışma prensibi çerçevesinde, ekosistemde yer alan diğer kurumlarla birlikte farklı işbirlikleri geliştirmeyi planlamaktayız.

Plug-and-Play ile yaptığımız bu işbirliği, yeni nesil girişimler gibi düşünmek, aksiyon almak ve inşa etmek noktasında bizler için stratejik önem taşıyor.” dedi.

Plug-and-Play yönetici ortağı Amir Amidi ise;

“THY’nin seyahat odaklı inovasyon platformumuza katılımından dolayı çok memnunuz.

Daha önce THY ile farklı noktalara uçtum ve bunların hepsi de benim için çok özel ve çok keyifli deneyimlerdi.

THY’nin teknoloji hedefleri ile paralel olarak 2016’da IoT, yapay zekâ ve öğrenme, robotik, artırılmış ve sanal gerçeklik alanlarında teknoloji üreten lider girişimleri, havayolunun inovasyon ekibiyle bir araya getirerek ortak projeler geliştirilmesine olanak sağlayacağımız için son derece mutluyuz.” dedi.