Etihad Airways_Boeing 787 Dreamliner_new brand_Dec 2014_005

Etihad Airways, İstanbul Sabiha Gökçen Seferlerine Başlıyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Airways, 1 Temmuz 2016’dan itibaren haftada dört sefer olmak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuş başlatıyor.

Halen Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi ile İstanbul Atatürk Havalimanı arasında günlük seferler düzenleyen havayolu, böylece 1 Temmuz’dan itibaren Türkiye’deki ikinci noktası İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na da sefer başlatıyor.

Etihad Airways_Boeing 787 Dreamliner_new brand_Dec 2014_005Abu Dabi üzerinden, 30’dan fazla noktaya haftada 240’tan fazla küresel noktaya bağlantı sunan Etihad Airways, Sabiha Gökçen uçuşlarını iki sınıflı tek koridorlu Airbus A320-200 tipi uçaklarla ile gerçekleştirecek.

“Aynı Kentte İki Havalimanına Uçacağız”

Etihad Airways Başkanı ve CEO’su James Hogan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İstanbul küresel uçuş ağımızdaki en değerli ve saygın destinasyonlardan biri ve bu şehirdeki her iki havalimanına da uçuyor olmak bizim genişleme planımızda önemli bir yer tutuyor.

Türkiye’den Birleşik Arap Emirlikleri’ne seyahat eden konuklarımızın sayısı her geçen gün artıyor ve biz bu trendin 2016 yılında da artarak devam etmesini istiyoruz.

Nitekim, yeni seferlerimizin başlangıç tarihi, hem Abu Dabi ile İstanbul arasında seyahat eden hem de Asya ülkelerine ve Avustralya’daki Sidney, Melbourne ve Brisbane gibi büyük şehirlere sunduğumuz uygun bağlantıları kullanmak isteyen konuklarımız için çok iyi bir zamanlamaya sahip.”

2009’da Başladı

İstanbul uçuşlarına 2009 yılında haftada dört sefer ile başlayan ve aynı yıl içinde bu sayıyı beşe yükselten Etihad Airways, halihazırda İstanbul ile Abu Dabi arasında günlük uçuşlar gerçekleştiriyor.

İlk günden itibaren İstanbul uçuşlarında yüksek doluluk oranları yakalayan havayolu, bu doğrultuda Abu Dabi ile Atatürk Havalimanı arasındaki uçuşlarında bu yıldan itibaren yeni nesil Boeing 787 Dreamliner uçaklarından birini kullanmaya başlayacağını da açıkladı.

Etihad Airways ile Sabiha Gökçen uçuş saatleri şu şekilde:

Uçuş No Güzergah Kalkış Varış Uçuş Günleri
EY98 Abu Dabi (AUH) – Sabiha Gökçen (SAW) 08:50 12:40 Salı, Perşembe, Cuma, Cumartesi
EY99 Sabiha Gökçen (SAW) – Abu Dabi (AUH) 13:40 19:15 Salı, Perşembe, Cuma, Cumartesi

* 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren geçerlidir.

** Kalkış ve varış zamanları yerel saatleri gösterir.